61SAAT HABER SERVİSİ

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, küfürlü konuşan Pelitli Mahallesi Muhtarı M.K.’yı önce kınadı, ardından özür dilemeye davet etti. Aktürk, "Bu millet muhtarı edebiyle, adabıyla millete hizmet etsin diye seçiyor. Millete hizmet edecek, makamlara hakaret etsin diye seçmiyor. Herkes haddini bilecek. 

Muhtar öncüdür, örnektir. Sokakta konuşulmayacak üslupla, sosyal medyadan paylaşım yapıyorsun. Bu kabul edilemez. Edep dışı hareket asla kabul edilemez. Bu muhtar camiasını lekeliyor. Edepli adaplı davranan muhtarlarımızı, bu edep dışı davranarak lekeliyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Böyle muhtarlık olmaz. Ayıptır. ” dedi. 

İCRA MAKAMI DEĞİLİZ

Aktürk, sözlerine şu şekilde devam etti: "Sorun olabilir. Eğer bir yerde sorun yoksa orada yaşam yoktur. Sorunu kanun çerçevesinde, edep çerçevesinde çözüm yoluna gidilir. Bizim görevimiz bu. 

Biz icra makamı değiliz. Biz belediyeye plan yapacak makam değiliz. Biz rica makamıyız. Kanunlarda bu şekilde tarif edilmiştir. Bizim görevimimiz; milletin sorununu yetkililere getirip ricada bulunup, yapılmasını takip etmektir.  Bizi de millet seçiyor, belediye başkanını da millet seçiyor. Belediye başkanının karnesinin nasıl oyduğuna millet karar verir. Muhtar değil. Herkes haddini bilecek. Hadsizlik yapmayacak”

AYNI SÖYLEMLERİ VATANDAŞ MUHTARA YAPSA

"Aynı söylemleri vatandaş muhtara yapsa kabul eder mi?” diyen Aktürk, "Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlara değer verdi yetki verdi.. Cumhurbaşkanımız şunu dedi: “Valiler, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, emrinizde” derken muhtarın kendisinin emrinde değil. Vatandaşın sorununun emrinde dedi. Acil bir durum olduğunda ivedi olarak bakılması gerekir. Bundan ötesi yok. Muhtar mahallede ki sıkıntıyı sorunu devlete birinci dereceden ulaştıracak köprü vazifesinde insandır. Vatandaşı tahrik edecek, belediyeye, devlete karşı kışkırtacak kötü söylemlerde bulunacak kişi değildir muhtar…” dedi. 

MUHTARIN İLK VUKUATI DEĞİL

Mahallede yaşanan sorunla ilgili yetkililerle görüşüp görüşmediği sorusuna ise Aktürk, "İlgili birimlerle ben görüştüm. Zaten sorun biliniyor ama devlet menfaati söz konusu. O söylenilen yerlerle ilgili muhtarla beraber istişare yapıldı. Orada yer altına alınacak, bir iki kablo çalışmaları birleştirilip yol kazılacak. Bir daha yola asfalt döküp tekrar kazılmaması için, israf olmaması için çalışmanın yapılıp ondan sonra yolun ve kaldırımın dökülecek. TİSKİ Genel Müdürü ile birlikte orada ki sorunları gittiler, gördüler, baktılar çözümü konusunda bilgilendirildi muhtarımız. Ama muhtarımızın ilk vukuatı değil. Daha önce de bu şekilde yaptığı şeyler vardı. Ama ben muhtar oldum istediğim gibi konuşurum kimse diyemez. 

SAYGI DUYMAYAN, SAYGI GÖREMEZ

Federasyon olarak biz bunu bu tür söylemlerde bulunan hakaretlerde bulunan muhtarları bizden saymıyoruz.  4541 sayılı kanuna göre devletine, milletine, saygılı olan ve konuşmasını bilen muhtarlar benim muhtarımdır baş tacımdır. Bu zamana kadar yapılmadı, edilmedi diyor.  Pelitli gelişmeye açık bir yerdir. Derdini o şekilde sinkaflı sözlerle söyleyerek değil, gidip makamlara anlatılır. Saygı duymayan saygı göremez. Önce saygı görecek. Muhtarlık camiasını lekelemeyecek. Muhtarlık bu söylemiyle hareketiyle muhtar camiasını lekelemiştir. Ve ben kendisini bu davranışlarından dolayı kınıyorum

Hem Belediye Başkanından, hem söylemde bulunduklarından hem de muhtar camiasından özür dilemesi gerekiyor. Bunun bu hareketini gören ve büyük rahatsızlık duyan muhtarlarımız da, yetkililerin gerekli işlemleri yapmasını ivedilikle beklemektedir. 

 Artık biz o makamlara nasıl gidip kendi mahallelerimizle ilgili iş isteyebileceğiz, ben muhtarım geldik diye söylenen ve bu işi takip eden muhtarlarımız var” diye konuştu.