61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL 

Trabzon Valiliği tarafından koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında, kentin giriş ve çıkışlarında sağlık taraması yapılmasına karar verildi. 61saat ekibi olarak Trabzon'un Vakfıkebir ilçesindeki denetleme noktasını sizler için görüntüledik. 

POLİS, JANDARMA VE SAĞLIK EKİPLERİ GÖREV ALIYOR

Polis ve jandarma ekiplerinin vardıyalı yaptığı denetimlerde sağlık ekipleri de görev aldı. Durdurulan araçlarda, sağlık ekipleri tarafından sürücü ve yolcuların ateş ölçümü yapıldı. Trafik ekipleri de otobüslerde yolcu sayısı ve oturma düzenine yönelik kontrolde bulundu. Ayrıca, vatandaşlara uyarılarda bulunularak almaları gereken tedbirler konusunda bilgiler aktarıldı.

ATEŞİ YÜKSEK ÇIKINCA ARAÇTAN İNDİRİLDİ

Vakfıkebir’da durdurulan bir araçta yolcuların bir tanesinin ateşinin az derece yüksek olmasından dolayı bütün yolcular araçtan indirildi. Klima, araç içi sıcaklık ve benzeri etkenleri oradan kaldırmak için açık havada yaklaşık 10 dakika bekleyen yolculara tekrar test yapıldı. Ateşi normal çıkan yolcular geçiş izni verildi.

65 YAŞINDAKİ YOLCUYA CEZA

Kontrol noktasında durudulan bir yolcuya ise ceza kesildi. İstanbul’dan geldiği öğrenilen Y.Y isimli şahsın yapılan GBT kontrolünde 65 yaş ve üzerinde olduğu tespit edildi. Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi 392 TL para cezası uygulandı. Ayrıca 'Seyahat izin belgesi' olmadan yolculuk yaptığı da tespit edilen şahsa 3 bin 150 TL para cezası kesildi. Y.Y ve araç içerisinde bulunan bir yolcu için Jandarma tarafından gittikleri yerde 14 gün boyunca karantina altında bulunmaları gerektiği bildirilerek gideceği yere bilgi verildi.

SEYAHATLAR AZALDI, GÜNDE 1 YOLCU OTOBÜSÜ

Öte yandan şehirler arası yolculuğa getirilen kısıtlama sonrası Vakfıkebir kontrol noktasında ortalama 600 yolcu ve 1 yolcu otobüsün geçtiği bildirildi. Ortalama 70 kişi şehirde dışından geldikleri için 14 gün karantinada kalmaları gerektiği tebliğ edilerek yetkililere bilgi verildiği ifade edildi.