61SAAT HABER SERVİSİ - AK Parti Gençlik Kollarının organizasyonu ile İskenderpaşa Camiinde kılınan cenaze namazına AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu ile Adnan Günnar'da katıldı. 

Gıyabi cenaze namazının ardından AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, beraberindekilerle birlikte bir basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasında terörü lanetleyen Yılmaz, uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yunus Koca'nın internet üzerinde attığı twetleri okudu.
Yılmaz, "Ne güzel bahar gelecekti memleketime, Karadeniz Dağlarlinda Horon tepecek, Cudi'de halaylar çekecektik beraber...

Hayalet şehir Diyarbekir... Şehirde bütün kepenkler kapalı. Gökyüzünde helikopterler, caddelerde Zırhlı güvenlik araçları var. İlçelerden insanlar göç ediyor. Ne için? Bu şehirde çocukların umudu yok. Annelerin yüreği ağzında. Babalar kara kara düşünüyor. Gençler yine anlamsız şekilde ölüyor. Mutlu musunuz? Bir tarafta teknesi batıp, kıyılara vuran çocuk yaşta mülteci bedenleri. Bir tarafta bombalarla parçalanmış çocuk bedenleri. Yuhh bize bee.!

Bugünlerde vicdanı rahat uyuyan var mıdır? Hadi yüreğiniz yetiyorsa mezara Türklüğünüzü, Kürtlüğünüzü götürün. Kimse size ırkın ne diye sormayacak. Rabbin kim diye soracaklar efendi!""  dedi.

Yılmaz, sözlerini şu şekilde bitirdi:
"Senin yazdıklarının üzerine koyacak bir şeyimiz yok Yunus. Rabbim bize, senin o büyük hayallerini gerçekleştirmeyi, Memleketimizin her yerinde barışı, huzuru ve kardeşliği hakim kılarak, sana kıyan insanlık düşmanlarını kahretmeyi nasip etsin. Rabbim bize senin gibi ismine yaraşır bir ömür yaşamayı nasip etsin Kardeşim. Rabbim seni cennetine kabul etsin."

Konuşmasının ardından Yunus Koca ve terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimiz için dua okundu.