Akçaabat'ta her kesim tarafından sevilen Mustafa Binbaşı için veda yemeği düzenlendi. Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş'in tertiplediği veda yemeğine Jandarma Binbaşı Mustafa Selçuk'un yanı sıra Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Emniyet Müdürü Mustafa Doğrucan, İlçe Müftüsü Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaaabat'ın efsane belediye başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Esnaf Odalar Birliği Başkanı Yaşar Sivrikaya, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, iş adamları Aydın Birincioğlu, Adnan Topsakal, Nihat Güneş, Oto Galericiler Dernek Başkanı Necati İsak, Kent Konseyinden Mehmet Salih Köse ile siyasi parti ilçe başkanları ve davetliler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Akçaabat Esnaf Odalar Birliği Başkanı Yaşar Sivrikaya, Mustafa Selçuk'a görev sürecinde yaptığı hizmetler için teşekkür ederek, "Komutanımız ilçemizde yaklaşık 7 yıl görev yaptı ve ilçemize veda ediyor. Bu süreçte kısa bir görevlendirme ile Azerbaycan'da da görev yaptı. Askeriye ve emniyet bizim baş tacımız. Akçaabat halkı her zaman devletinin ve milletinin yanındadır. İlçemiz komutanımızı da bağrına bastı. Her zaman halkın ve esnafın içinde oldu. Biz kendisinden razıyız. Gittiği yerde de Allah yar ve yardımcısı olsun" dedi.
Yemeği tertipleyen Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, Mustafa Selçuk'a görevleri için teşekkür ederek, "Özgüneş ailesi olarak bizler Ordu Ünyeliyiz ama Akçaabatlı olduk. Mustafa Binbaşımızda 7 yılda ilçemize çok güzel hizmetler yaptı. Esnaflar olaran burada bir araya geldik ve komutanımızı birlikte uğurluyoruz. Rabbim hepimize güzel günlerde buluşmayı nasip etsin. Devletimize güç kuvvet versin. Huzur olan yerde her şey güzel olur. Mustafa komutanımızla da Akçaabat'ımız çok huzurlu günler geçirdi. Ülke bizim. Hepimiz sağlığımıza dikkat ederek, ölüm gelene kadar çalışmamız lazım. Mustafa komutanımızı inşallah daha güzel mevkiilerde göreceğiz. Allah ondan razı olsun. Gittiği yerlerde daha güzel görev yapmayı, her zamanda birbirimizi unutmamayı Rabbim nasip eylesin" diye konuştu.
Akçaabat'ın efsane belediye başkanı Şefik Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Komutanımız Akçaabat'tan tayin oldu. Kendisini bizler çok sevdik. Bizim fahri hemşehrimiz oldu. Mustafa Komutanımızı asla unutmayacağız. İnşallah o da bizleri unutmayacak. Jandarma teşkilatımızda çok iyi komutanlarımız oldu. Silahlı Kuvvetlerimiz ve Ordu'muzun Allah yar ve yardımcısı olsun. Bundan sonraki hayatında mutluluk ve başarılar diliyorum."
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Mustafa Selçuk'a Konya'daki görevinde başarılar dileyerek, şöyle devam etti: "Komutanımız ile 2 yıl çalışma fırsatı buldum. Kendisinden çok memnunum. Devlet adamı olduğunu her zaman gösterdi. İşlerin hep olumlu tarafında durdu. Kendisine teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum."

Akçaabat Kaymkamı Ramazan Kurtyemez, "Komutanımızla güzel işler yaptık. Komutanımız artık ilçemize veda ediyor. İnşallah hakkında hayırlı olan olur. Gideceği yerde belki daha mutlu olacaktır. Çalışma tarzından çok memnunduk. Devletine ve milletine bağlı, anayasa ilkelerine bağlı görev yaptı. Aynı ilke ile çalışacağına yürekten inanıyoruz. İnşallah kendisini daha üst mevkilerde göreceğiz" ifadelerine yer verdi.

Akçaabat Jandarma Bölük Komutanı Mustafa Selçuk, herkese güzel düşünceleri için teşekkür ederek, "2013 yılının Ağustos ayında aldığım ilçe jandarma komutanlığı görevini Salı gün bırakacağız. Eylül ayının başında yeni görevimize başlayacağız. Akçaabat benim için çok farklı. Farklı duygularla ayrılıyorum. Bu bir veda değil, veda konuşması da değil. Kısacık bir durum güncelledik. Akçaabat'ta değil, Konya'da olacağız. Kalbimiz hep burda. İlişkimizi hiç bir zaman koparmayacağız. Sürekli gidip geleceğiz. Ben çok duygusalım. Akçaabat'lıları çok seviyorum. Allah'a ısmarladık. Hakkınızı helal edin" dedi. Konuşmaların ardından davetliler Mustafa Selçuk'la vedalaşarak kendisine hediye takdim etti.