61SAAT HABER SERVİSİ

Bilindiği üzere Samsun’un yaylalarından başlayarak Artvin’e kadar gidecek olan yayla yolu için 4 yıl önce çalışmalara başlandı. Bu senen tamamlanması planlanan Yeşil Yol projesi ağaç kesimlerine karşı çıkan yerliler nedeniyle uzadı.

Yollar için ağaçların kesilmesine karşı çıkan vatandaşlar özellikle Rize’de büyük olaylara kapı açmıştı. Protestolar yapılarak, mahkemelere gidildi. Bazı bölgelerde çalışmalar durduruldu, keşif ekiplerinin onayları tekrar başlatıldı.

Trabzon’dan da geçecek olan Yeşil Yol Projesi kapsamında Akçaabat ile Maçka ilçelerinin ortak yaylası Lişer Yaylası’nda ağaç kesimleri sürüyor.

Lişer Yaylası’nda çalışmalara karşı çıkan vatandaşlar ağaç kesimlerini görüntüleyerek sosyal medyadan tepkilerini dile getirmeleri dikkat çekti.

Yayınlanan görüntüde, ‘’Alın size Yeşil Yol buyurun. Yaylara çıkın diye ağaçları nasıl kesiyorlar buyurun’’ ifadelerine yer verildi.

YEŞİL YOL PROJESİ

Yeşil Yol, Samsun’dan başlayarak Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin’in yaylaları ve turizm merkezlerini üst koddan birbirine bağlayan yaklaşık 2 bin 600 kilometre uzunluğunda turizm yolu olarak planlandı. 7 metre genişliğinde gidiş- geliş tek şerit olarak planlanan yolun zemini taş parke döşemeli olacak. Bu yolla birlikte 40 noktada oteller, restoranlar ve kayak tesislerinden oluşan turizm merkezleri oluşturulacak.