61SAAT HABER SERVİSİ - Olayın 23 Eylül 2019 tarihinde saat 04:41’de meydana geldiği ifade edilen açıklamada,  Trabzon Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezine, “Hacıkasım Kavşağında alkollü bir sürücü ve yanındaki kişilerin gürültü yapmak suretiyle çevreye rahatsızlık verdikleri ” yönünde ihbarlar geldiği hatırlatıldı. 

3 KİŞİNİN YÜKSEK SESLE TARTIŞTIKLARI

 Bölgede görevli Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin olay yerine geldiği ifade edilen açıklamada, "O  bölgede devriye görevini ifa eden Çarşı ve mahalle bekçilerimiz olay mahaline gelmiş üç kişinin yüksek sesle tartıştıklarını görmüştür.

 Görevlilerimizce kişilere haklarında çevreye rahatsızlık verdikleri yönünde ihbar olduğu söylenerek  gürültünün sonlandırılması istenmiştir.

ARAÇLA MEMURUN AYAĞININ ÜZERİNDEN GEÇTİ

 Bu uyarı üzerine, araçla uzaklaşan bu üç kişi bir müddet sonra araçlarıyla tekrar olay mahalline gelerek,  kendilerini durdurmak isteyen görevli memurlarımızın dur ihtarına uymayarak bir görevlimizin ayağının üzerinden geçmiş trafikte ters yönde hareket ederek uzaklaşmıştır” denildi. 

ARACI BIRAKIP GELDİ, TEHDİT VE HAKARET ETTİ

 Açıklama şu şekilde devam etti: "Bir müddet sonra aracı bırakıp yaya olarak tekrar olay yerine gelen kişiler görevlilerimize tehdit ve hakaret etmiş bunun üzerine avukat olduğunu iddia etmesine rağmen herhangi bir belge ibraz edemeyen ve sarhoş olduğu gözlenen kişi, ekiplerimizin yoğun uğraşlarına rağmen bir türlü sakinleşmemesi üzerine;

ALKOL TESTLERİNİ KABUL ETMEDİ

 Görevlilerimizce kelepçe takılmak suretiyle ekip otosuna bindirilmiş oto içerisinde de kelepçesi çözülmüştür. İlgili kişi  alkol testini de kabul etmemiş, nöbetçi savcının talimatına rağmen hastanede kan testini reddetmiş aynı gün saat 08:15 sıralarında  müracaat savcısının talimatları doğrultusunda polis merkezimizde alınan ifade sonrası serbest bırakılmıştır.Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır” 

TRABZON BAROSU KINAMIŞTI

 Konuyla ilgili Trabzon Barosu da dün açıklama yapmıştı. Baro yaptığı açıklamada Avukat S.B.Ö’nün hukuku aykırılıkı oluşturan bir seri davranışla ters kelepçe takılıp darp edildiğini iddia etmiş gözaltında tutulmasını ise kınamıştı. 

 Trabzon Barosu açıklamasında, "Meslektaşımıza yapılan bu haksız ve hukuka ayrkırı tutum ve davranışları kabul etmemiz mümkün değildir. Trabzon Barosu olarak, hukuka aykırı eylemleriyle bu hukuksuz sürece katılan bekçiler, emniyet görevlileri ve ilgili savcı hakkında gerekli idari ve hukuki işlemlerin yapılması ve cezalandırılmaları için sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.