61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pazarkapı Mahallesinde yapılan araç park alanı ile ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin geçen dönem yönetimi tarafından yapılan alanı vatandaşlar hacizli ve hurda araçlarını saklamak için kullandığı ortaya çıktı.


Pazarkapı’da yapılan Alemdar Camiinin hemen kuzey doğusunda yer alan 12 bin 500 metre karelik alan, otopark olarak işletilmesi için Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yine belediyenin şirketlerinden biri olan TRABİTAŞ’a 5 yıllığına kiralandı. 
Aylık 3 bin TL karşılığında kiralanan alanda TRABİTAŞ’ın cüzi bir ücret karşılığında vatandaşlara otopark hizmeti sunacağı kaydedildi.


Bölge Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Ganita - Faroz arasında yapmayı düşündüğü yeni Sahil Düzenlemesi Projesinde otopark olarak hizmet vermesi planlanıyor. 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin otopark olarak kullanmak için hazırlıklara başlamasının ardından,  hacizli ve hurda araçlarından alandan çıkarıldığı kaydedildi.