61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’den başlayarak şu ana kadar dünya genelinde 31 Milyon kişiye bulaşan Koronavirüs 961 can aldı. 
Türkiye’de de dün tespit edilen bin 519 yeni vakayla birlikte sayı 303 bin kişiye çıkarken bunlardan 266 bini iyileşti. Ne yazık ki salgının başından beri Türkiye’de Koronavirüse 7 bin 506 can verdik. 

TRABZON’DA HAFTALIK VAKA SAYISI 2 BİNİ GEÇTİ

Trabzon’da ise geçen hafta vaka sayısında patlama yaşandığı öğrenildi. Bir önceki hafta genelinde pozitif vakanın bin 900’ü bulduğu kaydedilirken geçen hafta ise bu sayısın 2 bin 100’ü aştığı belirtildi. 
Trabzon’da yaşanan bu artış ise korkutucu boyuta ulaşırken vatandaşlara özellikle maske, hijyen ve sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulunuluyor. 

HAZİRAN AYINDA NEREDEYSE SIFIRLANMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Trabzon’da Haziran ayı başı itibariyle günlük vaka sayısı neredeyse sıfırlanırken özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerden gurbetçilerin gelişi ile birlikte vaka sayısı yeniden tırmanışa geçmişti. 
Özellikle bazı gurbetçi vatandaşların denetim tedbirlerini esnek tutması nedeniyle vaka sayısı Trabzon’da hızla artış ve ne yazık ki bugün bu seviyelere geldik. 

BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU EVLERİNDE

Trabzon’ da geçen hafta tespit edilen 2 bin 100’ü aşkın vakanın büyük bir çoğunluğunun durumlarının iyi olduğu ve evlerinde izolasyona alındığı az bir kısmının ise hastanede tedavilerine devam edildiği bildirildi.