Trabzon'da hakem ve gözlemciler, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği (TFFHGD) Trabzon Şube Başkanlığı ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Mısır tarafından düzenlenen gecede bir araya geldi. Panagia Otel’de yapılan gecede il hakemliğine terfi eden hakemler kokart taktı. Ünlü sanatçı Kaptan Yılmaz sahne aldığı gecede hakem ve gözlemciler, horon ve kolbastı oynayarak doyasıya eğlendi.

Geceye MHK Üyesi Hamza Mısır, Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, Tesisler ve Altyapı Sorumlusu Özer Bayraktar, ASKF Trabzon Şube Başkanı Burhan Cahit Erdem, TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Hayri Tekelioğlu, TSYD Trabzon Şube Başkanı Selçuk Kılıç, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, TSKD Trabzon Şube Başkanı Turgay Kurt, duayen hakemlerden  Yusuf Yaylı, Erdoğdu Diyadin, Erdoğan Kırıcı’nın yanı sıra 200’e yakın hakem ve gözlemci katıldı.

SAHANIN TEK HAKİMİ SİZSİNİZ

MHK Üyesi Hamza Mısır kokart töreninde hakemlere yönelik yaptığı açıklamada şu nasihatlerde bulundu: “Büyük kararlar vermek için bu formayı giyindiniz. Hata yapmaktan korkmayın. Sahada sürpriz de aramayın. En iyi hakemlerin bile eksikleri var unutmayın Sahada denge oluşturmaya çalışın. Asla parmak kullanmayın. Oyuncularla, yöneticilerle, teknik adamlarla iyi iletişim kurun ama son sözü siz söyleyin. Unutmayın sahanın tek hakimi sizsiniz.”

2018 – 2019 Sezonunda Kadın Bölgesel Yardımcı Hakem ve BH kadrosuna terfi eden 2’si kadın 3 hakeme kokartları Duayen Hakem ve MHK Eski Üyesi Erdoğdu Diyadin tarafından takdim edildi. 

Ayrıca sezon içerisinde İl Hakemliğine terfi eden 5’i kadın 43 il hakemi protokol ve hakem camiası önünde “Hakem Andı” ederek, kokartlarını taktılar.

Fotoğraf: İsmail Düzgün