Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Özgür-Der öğrenci derneği dün Halep’te yapılan katliamı protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Özgür-Der öğrenci derneği dün Halep’te yapılan katliamı protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.  Grup’un Atatürk Alanı’nda yaptığı basın açıklamasına birçok kişi tarafından destek verildi. Grup, basın açıklaması boyunca “Müslüman uyuma  kardeşine sahip çık, Katil Rusya Suriye’den defol, Katil Amerika Ortadoğu’dan defol” şeklinde slogan atıp, döviz taşıdılar.  Grup adına açıklama yapan Emrah Küllaç, tarihin görebileceği en acımasız ve vahşi katliamlardan birini Halep’in yaşadığını söyledi. Küllaç “Halep’te yaralanmak ölmekten daha trajik bir hale gelmiş bulunmakta. Gıda yardımının ulaştırılmadığı Halep’in yavruları cennette yemek yiyebileceğiz diye ölüme kucak açıyor.” dedi.
 
Küllaç “Suriyeli kardeşlerimiz tam altı yıldır dünyanı gözü önünde sistematik katliamlara, kıyımlara maruz kalmakta. Her gün içimizi parçalayan onlarca, yüzlerce görüntüyle karşılaşmaktayız. Bizim üç beş saniyeden fazla bakamadığımız fotoğraf karelerini Halepli kadınlar, çocuklar, yaşlılar olarak top yekûn bir halk bizatihi yaşamakta. Bombalanmayan tek bir hastanenin kalmadığı Halep’te ise yaralanmak ölmekten daha trajik bir hale gelmiş bulunmakta. Gıda yardımının ulaştırılmadığı Halep’in yavruları cennette yemek yiyebileceğiz diye ölüme kucak açıyor.” şeklinde konuştu.
 
“DAEŞ VE PYD/PKK İSE EMPERYAL GÜÇLERİN KİRALIK KATİLLERİDİR”

Suriye’deki katliamlara sahip çıkmayan bir kitlenin olduğunu söyleyen Küllaç “ Bugün Halep’te, tarihin görebileceği en acımasız ve vahşi katliamlardan biri yaşanıyor. Zalim Baas Rejimi, Emperyalist Rusya ve İran hiçbir hukuk gözetilmeden işlenen bu cürümlerin failleridir. BM, AB, ve ABD yaşananlar karşısında kamuoyu önünde üç maymunu oynayan arka planda ise çıkarları için Müslüman kıyımından içten içe hoşnutluk duyan Haçlı artıkları olarak katliamların ortaklarıdır. Kukla DAEŞ ve PYD/PKK ise emperyal güçlerin kiralık katilleridir. Bu şer ittifakı, ancak Halep 15 Kasım’dan bu yana rejim ve müttefikleri tarafından iki binden fazla hava saldırısı, yedi binden fazla top atışı yapıldı. Zalimler bilinçli bir şekilde fırınları hastaneleri, okulları, camileri ve halkın temel ihtiyaçlarının karşılama için çıktığı toplu mekânları vuruyor. Halep’e deprem etkisi yaratan sığınak delici bombalar atılıyor. Ve enkazların altından her gün onlarca kadın ve çocuk cesedi çıkarılıyor.” ifadelerini kullandı.
 
İslam âleminin bu saldırlar karşısında sessiz kaldıklarını belirten Küllaç “ İslam âlemi de bu sessizliğin bir parçası olmuş durumda. Bir vücudun azaları gibi olması emredilen müminlerin, kardeşleri ateş altındayken sesiz kalmasını ise idrak etmekte zorlanıyoruz. Dört koldan kuşatılmış, nefessizliğe mahkûm edilmiş Halep’te öz kardeşlerimiz katlediliyor. Zulüm karşısında susmanın suça iştirak olduğunu haykıran bir peygamberin ümmeti olarak kardeşlerimizin katledilmesine sessiz kalmayı vicdanımız ve inancımız nasıl kabul edebilir? Bunun için Halep için insani yardım koridoru açılmalıdır.” diye konuştu.