61SAAT HABER SERVİSİ - Ramazan Bayramının ilk gününde Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski binasının önünde bugün ‘Halk Bayramlaşması’ düzenlendi. Saat 10:00’da başlayan bayramlaşmaya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, Trabzon Valisi İsmail Usatoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Otahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon İlçe Belediye Başkanları, Kaymakamlar ile Trabzon’da ki kamu kurumlarının il müdürleri ve STK Başkanları katıldı. 

Belediye Binasının önüne kurulan çadırda gerçekleşen Bayramlaşma törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar bayramlaşma için metrelerce uzunluğunda kuyruklar oluştururken gelenlere çikolata ve şeker ikram edildi. 
Öte yandan Bayramlaşma Töreninde CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ile AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu'nun yer almadığı gözlendi. 

Bayramlaşma töreninde Turhan, bayramlaştığı vatandaşlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ramazan Bayramı'nın huzurlu şekilde geçmesini temenni eden Turhan, "Ramazanı bitirdik, hemşehrilerimizle huzur ve mutluluk içerisinde bayram yapıyoruz. Allah mutluluğumuzu, huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Devletimizi, gücümüzü daim eylesin. Allah devletimizin birliği ve beraberliği için sınırda savaşan güvenlik güçlerimize güç, kuvvet, başarılar versin. Tüm İslam aleminin, insanlığın bayramını tebrik ediyorum." diye konuştu.