61SAAT HABER SERVİSİ

DSİ’nin doğusunda planlanan halk plajı balıkçı barınakları yapılacağından dolayı farklı bir alana kaydırmak için çalışma başlatıldı. Ortahisar Belediyesi'nin yapacağı 2 iskeleyle ilgili Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Cahit Erdem ile ilk görüşme yapıldı.. 

Ortahisar Belediye Meclisi CHP’li üyesi Cüneyt Zorlu, hava sıcaklıklarının artmasının ardından Trabzon’da denize girilecek alanların olmamasını meclis gündemine taşıdı. 

Ortahisar Belediye Meclisinin bugün yapılan bileşiminde konuşan Zorlu, “Hava sıcaklığı çok erken geldi. Fakat Ortahisar ilçemizde denize girecek mekan yok. Yalıncak’ta var. Orası da işgal edilmiş vaziyette. Denize girilecek yerlerde neresi. Temiz bir denizimiz var mı bu konuda ne düşünüyorsunuz?” dedi. 

Bunun üzerine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, seçim kitapçığında da yer alan 2 adet deniz iskelesi ile ilgili girişimlere önümüzdeki günlerde devam edeceklerini söyledi. 

Genç, “Deniz ile ilgili büyükşehir belediyemizin çalışması var. Ortahisar olarak çok haklı talep. Deniz ile hemşerilerimizin buluşmasını teminen proje kitapçığımızda 2 iskele koyduk. Onlarla ilgili önümüzde ki günlerde çalışma başlatacağız Ön görüşmemizi Ulaştırma Bakanımız Cahit Turhan’e arz ettim” dedi. 

Belediyenin DSİ’nin olduğu alanda bir halk plajı yapma fikrinin balıkçı barınakları projesine takıldığı mecliste ifade edildi. Başkan Genç, “ Diğer adımımız DSİ’nin daha doğu kısmında alan var. Orada plaj yapmak istiyoruz” dedi. 

Ancak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder, burada yaptıkları araştırmada bölgede balıkçı barınak fikri olduğunu kaydederek, “Araştırdık. Fikir olarak kitapçığa koyduk ama orada balıkçı barınağı projesi var. O yüzden biz başka alana taşımak için çalışmalarımız var” dedi.