Trabzon Akçaabat Yaylacık Mahallesi Gozagiya Mevkii’nde bulunan vericilerle ilgili olarak mahalle halkının verdiği mücadele olumlu sonuçlandı. Vericilerin monte edildiği direklerden TRT ait olanı kaldırılırken, uzun olan 2 direğin yıkılması için de hukuki sürecin sonuna gelindi.
Akçaabat Belediye encümeninin aldığı kararın tebliği üzerine süre isteyen TRT Bölge Müdürlüğü, sürenin tamamlanmasına yakın direği ve yanındaki kabini sökerek kaldırdı.

Uzun direkte baz istasyonları bulunan firmalardan Turkcell konuyla ilgili olarak herhangi bir işlem yapmazken, Vodafone ve Avea’nın başvurduğu Trabzon İdare Mahkemesi ise başvuruları reddetti. Vodafone’nun başvurusunu usulden reddeden mahkeme, esastan görüştüğü Avea’nın başvurusunu da “direğin kamuya terk edilmiş alanların üzerinde kurulu olduğu gerekçesiyle” reddetti ve yıkım kararını onadı.

Akçaabat Belediyesi, baz istasyonları yıkmaları için şirketlere verilen bir aylık süre içerisinde şirketler her hangi bir işlem yapmaması üzerine 15 Ekim günü saat 10.00 da yıkım kararı aldı. İmar işleri, zabıta, itfaiye ve polis eşliğinde TEDAŞ tarafından elektrikleri kesilen ve kapıları belediye tarafından kırılarak faaliyeti durdurulan istasyonlar, daha sonra gelen şirket yetkileri tarafından sökülmeye başlandı.

Yıkım kararı ile ilgili konuşan Avukat Mehmet Bıyıklı, “ 7 yıllık bir hukuk mücadelesinin sonunda istasyonların kaldırılmasında bize yardımcı olan Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen, Fen işleri Müdürü Mustafa Berber ve İmar İşleri Müdürü Ali Güngör’e teşekkür ederim” dedi.