Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yenicuma Mahallesi’nde oturan 25 yaşındaki Alican Ataoğlu, geçtiğimiz yıl arkadaşı C.K. ile laf atma meselesi yüzünden tartışmaya başladı. Ataoğlu, tartışmanın büyümesi üzerine arkadaşına bir tokat attı. Bunun üzerine çıkan kavgada Ataoğlu C.K.’yi yaraladı. C.K.’de savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

MAHKEME CEZA VERDİ

Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ataoğlu’na, mahkeme tarafından önce hapis, sonra 5 bin 500 lira para cezası verildi. Ataoğlu işsiz olduğu için, parayı ödemek yerine Denetimli Serbestlik Kanunu çerçevesinde bir kamu kurumunda çalışmayı tercih etti. Ataoğlu Trabzon Müftülüğü tarafından Gülbaharhatun Camii’nde görevlendi.

İŞSİZLİKTEN OLUYOR

Hafta içi 12.00 ile 16.00 saatleri arasında camide temizlik yapan Ataoğlu, “Ben Gürcistan’da Türk Bayrağı’nı indirmek isteyeni bıçakladım diye 4 yıl hapis yattım. Daha sonra burada iş aradım ama bir türlü bulamadım. Devlet biz gençlere sahip çıksın. Küçük olayları büyütüyoruz, yanlış yapıyoruz. Bunların hepsi işsizlikten oluyor” ifadelerini kullandı.


Kemal Bektaş / Karadeniz