61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi yeni dönem toplantıları bugün başladı.

Ağustos ayını tatil olarak geçiren Belediye Meclisi, alınan karar gereği her dönem başında olduğu gibi bu dönem başında da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte başladı.

Ardından yoklama ile devam eden meclis, Başkan Ahmet Metin Genç’in Temmuz ve Ağustos aylarında yapılan faaliyetlerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirmesiyle devam etti.

NORMALİN ÇOK ÜZERİNDE

Mecliste söz alan İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu’ndan dikkat çeken bir iddia geldi.  Hasta annesini Farabi Hastanesine getiren ve burada aracını otoparka çekmek isteyen bir gurbetçinin 6 kişi tarafından darp edildiğini iddia eden Çakıroğlu, “Bu şikayet, Farabi Hastanesinin otoparkıyla ilgili. Farabi Hastanesinin otoparkının fiziki yapısı, yoğunluğu, normalin çok çok üzerinde. Oraya yapılmış olan düzenlemeler var. Otoparklar dolu. Bir vatandaşımızın bana ilettiği mektubu.

ANNESİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE 6 KİŞİ TARAFINDAN DÖVÜLDÜ

Yabancı plakalı aracıyla vatandaşımız rahatsızlanan annesini hastaneye getirmek istiyor. Otoparka girmek istiyor. Otopark dolu. Bu sebeple otoparka sokulmuyor. Uygun yere çekmeye çalışıyor. 6 kişi tarafından dövülüyor. Annesinin çığlıkları. Mektupta yazılan bu..

Bunun ilgili Ulaştırma Bakanımız, Genel Müdürümüz Trabzonlu.. İçişleri Bakanımız Trabzonlu.. Sadece kendilerinden bir takım yatırımları beklerken, insanlara karşı dışarıya karşı ortaya koymamız gereken fotoğraf var. Bu fotoğrafla ilgili eşkıyalık bölümünü kabul etmiyorum. Hastane yönetimi tarafından, önlemler alınması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bu iddiaya ise Başkan Ahmet Metin Genç, “Olumsuz hadiseyi tasvip etmem mümkün değil. Üniversite mahallemizde de yol sorun oldu. Geçen hatada oraya gittim O da dahil olmak üzere Vali beyle görüştük.. Takibatını sürdürdük” diye konuştu.