61SAAT ÖZEL HABER

Trabzon’un öncü sağlık kurumlarının başını çeken Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet kapasitesi ve teşhis tedavideki uzman kadrosuyla teyakkuz hahlinde olduğu öğrenildi. Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi bölgede olası büyük salgın karışısında önlem çalışmalarına devam ediyor. 

KURUM BAHÇESİNE ÜÇ DEV ÇADIR

Salgınla mücadelede en hızlı ve etkin teşhisin hastanede bulunan diğer hasta ve personellerden izole bir şekilde yapılarak virüse maruz kalanların ilgili ünitelere alınabilmesi adına Trabzon UMKE, (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi)’den destek alınarak Kaşüstü Yerleşkesi sınırlarına yüksek özellik ve kapasiteli üç adet çadır kuruldu.

HASTALARIN TEŞHİSİ BURADA KOYULACAK

Toplamda 250 metrekarelik alana sahip çadırlar bekleme alanı, numune alımı ve ilk müracaat alanı olarak planlanırken, ileri aşamalar için hastanenin ilgili alanları kurulacak.

SON GELİŞME

Trabzon'da koronavirüsten 16 kişi tedavi görüyor, 4'ü yoğun bakımda!

ACİL SERVİSLE KOORDİNELİ 24 SAAT HİZMET

Kurulan çadırlarda görev yapacak sağlık personellerin tamamının gerekli ekipmanlarla görev yapacağı öğrenilirken, sağlıklarının korunması yönünde tedbirler de başhekimlikçe yakından takip edilip, en üst düzeyde tutulacağı kaydedildi. Numune yerleşkesinin uygun alanlarında benzer uygulamalarında hayata geçirileceği ifade edildi.

16 POZİTİF VAKA, 300 ŞÜPHELİ EVLERDE

Öte yandan  Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde toplamda 16 pozitif vaka olduğu öğrenildi. Trabzon'da ise 300 şüphelinin evlerde gözlem altında tutulduğu kaydedildi.