Biri olimpik, diğerleri de yarı olimpik olmak üzere 3 havuzun bulunduğu Trabzon’da yapımı devam eden Sürmene’deki havuzda sona gelindi. Gençlik ve Spor Bakanlığınca yaptırılan Yarı Olimpik Havuz, Eylül ayının ilk haftasında Sürmenelilerin hizmetine açılacak. 1781 metrekare inşaat alanı içine inşa edilen 250 seyirci kapasiteli Sürmene Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun geçici kabulü önümüzdeki hafta yapılacak.
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, İlçe Müdürü Kağan Seymen ve Yatırım - İşletmeler Şube Müdürü Bekir Bişiren ile birlikte havuzda incelemelerde bulunan Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Hedefimiz Trabzon’da ulaşabildiğimiz herkese spor yaptırmak. Bu yolda tesisleşme çok önemli ve ilimiz bu konuda çok hızlı gelişiyor. Zamanla bütün ilçelere bu şekilde ulaşmaya çalışacağız” diye konuştu. Yapılan yatırımların ardından Trabzon’un yüzme branşında yakın gelecekte marka şehir olacağına inandığını ifade eden İl Müdürü Öztürk şunları söyledi: “Uzman antrenörlerimiz küçük yaş kategorileri
dahil burada kurslar verecek. Özellikle çocuk ve gençler arasında yüzme bilmeyen kimse kalmayana kadar çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz. İçlerinden belki de Türk sporuna damga vuran isimler bu havuzdan çıkacak.”
Sürmene Yarı Olimpik Havuzunun inşaatının tamamlandığını ve iç donanımının devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Rahmi Üstün, “Bu tesisi çok önemsiyoruz zira halkımız ne kadar çok sporla buluşursa bunun karşılığı sağlık demektir, zararlı alışkanlıklardan uzak durmak demektir. Eylül ayında yapacağımız açılışın ardından çocuk ve gençlerimizin, halkımızın burada keyifli saatler geçireceğini inanıyorum” dedi.