Uzun yaz tatili geride kalırken, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Yaz Spor Okulları’nda yüzme branşı çocukların en çok rağbet gösterdiği spor dalı oldu.
Trabzon Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzu’nda uzman Antrenörler eşliğinde yüzme öğrenen ve yüzme sporunu geliştirme fırsatı elde eden gençler dolu dolu bir yaz tatili geçirme fırsatı elde ettiler. 
Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yaz Spor okulları için yüzme branşını altı uzman antrenör eşlinde gerçekleştirdi. 
Yaz sezonu boyunca Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme havuzu lisanslı ve lisanssız sporcular ile doldu taştı. Haziran ayı içerisinde 9 bin 571, Temmuz ayıda ise bu sayı 20 bin 126 sporcu ’ya yükselirken Ağustos ayında ise 15 bin 682 sporcu tarafından kullanıldı.  Üç aylık yaz döneminde M.Akif Ersoy Kapalı Yüzme havuzunu toplam 45 bin 379 sporcu kullanmış oldu. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan Yaz Spor Okullarına her yıl olduğu gibi bu yılda çok fazla yoğunluk olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, “Yaz Spor okullarında bu yıl en çok ilgiyi Yüzme branşında yakaladık. Spor yapmak isteyen çocuklarımız havuza akın ettiler. Uzun süren eğitim öğretim  yılının stresini üç aylık yaz spor okulları kursunda atarak gösterdiler” şeklinde konuştu.


Ayrıca kış ayında bir çok branşta 5-18 yaş grubu çocuklara ücretsiz spor yapma imkanını sağlayacak olan “Kış Spor Okullarının” kayıtları başladı. Gerekli bilgi ve kayıt için Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezleri, İlçe Müdürlükleri ve Spor Tesisleri’nden faydalana bilinecek.  22 branşta faaliyet gösterecek olan Kış Spor okullarında bazı branşlar ise şöyle, “ Atletizm, Basketbol, Boks, Judo, Voleybol, Futbol, Masa Tenisi, Hentbol, Eskrim, Tenis ve Satranç gibi branşlar yer alıyor.