Fenerbahçe ile oynanacak kupa finali için geri sayım başladı, kongre atmosferi bile geriledi, kentte adeta hayat durdu. Tolunay Kafkas, gece-gündüz Fenerbahçe üzerine çalışıyor, sezon finalini şölene dönüştürmek için taktiği belirledi. Futbolcuların da konsantrasyonu üst düzeyde. Bordo-Mavililer, “Taraftardan özürümüz Fener zaferi ve kupayla olacak” diyor

Trabzon’da yarın Fenerbahçe ile oynanacak olan Türkiye Kupası Finali öncesinde kelimenin tam anlamıyla hayat durdu. Uzun süredir kenti etkisi altına alan kongre atmosferinin bile etkisi azalırken, yönetimden teknik heyete, taraftardan futbolculara kadar herkes yarını beklemeye başladı. Bordo-Mavililer, her ne kadar Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi biletini almasıyla beraber Avrupa’ya gitmeye hak kazansa da sezonu kupayla kapatmakta çok kararlı. Teknik heyet ekibini kampa alıp maç saatine kadar motivasyon çalışması yaparken, taktik belirlemek için de yoğun bir mesai söz konusu. Fenerbahçe’nin bu sezon ideal kadrosuyla çıktığı üst düzey maçların tamamının kasetlerini kurmaylarıyla birlikte masaya yatıran Kafkas, hem imha planı hem de ilk 11 belirlemeye çalışıyor. Oyuncularına, “Kimsenin yeri garanti değil. Kimseye karşı önyargım da yok. Bunun için herkes ilk 11’de oynayacakmış gibi hazır olsun” mesajını ileten Karadeniz temsilcisinin hocası, karşılaşmanın kadrosunu da maç saatinde açıklaması bekleniyor.

BU ÇABA BOŞA GiTMEMELi

Tamamen kupa sınavına odaklanmalarını isteyen deneyimli teknik adam sözlerini şöyle tamamladı: "Bu sezon taraftarlarımızın yüzünü güldüremedik. Ancak şimdi fırsat ayağımıza kadar geldi. Finale kadar çıkmayı başardık, alın teri döktük. Bu kadar çaba boşa gitmemeli. Türkiye Kupası'nı alamadan Ankara'dan dönmek bize yakışmaz. Artık bu şehri onurlandırmanın, taraftarlarımızı gururlandırmanın vakti geldi. Sizlere çok güveniyorum. Kupayı müzemize koyalım ve gönül rahatlığıyla tatile çıkalım."

BAÖBAŞKA MOTİVASYON

Sezon finalini Trabzonsporlular için bir şölene çevirmek isteyen Bordo-Mavili futbolcular da Fenerbahçe mücadelesine bambaşka bir motivasyonla hazırlanıyor. Arena’daki Galatasaray maçında beklentilerin altında kalan oyuncuların son görüntüsünün final havasını yansıtır nitelikte olduğu kaydediliyor. Sezon içinde zaman zaman alınan kötü sonuçlarla taraftarların tepkisini çeken Bordo-Mavililer, Türkiye Kupası’nı Fenerbahçe’den alarak özel bir teselli armağanı vermenin arzusunda. Ayrıca bu karşılaşmanın birçok oyuncu için kader sınavı olduğunu da hatırlatmakta fayda var.