61SAAT HABER SERVİSİ

Dün sabah saatlerinde Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gördüğü koronavirüse yenik düşen BTP Genel Başkanı Haydar Baş için bugün Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yenimahalle Fuar Alanı’nda cenaze töreni düzenlendi.

İkindi namazı sonrasında sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak kılınan cenaze namazına Vali İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Murta Zorluoğlu, Emniyet Müdürü Metin Alper, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Haydar Baş’ın yakınları ve sevenleri katıldı.

MASKESİZ ALINMADILAR

Cenaze namazına katılacak olanlar, Korona virüs tedbirleri kapsamında maskeli olarak alana alındı. Maske takmayanların maske takmaları istenirken, çok sayıda seveni de alan dışında cenazeye saf tutmak zorunda kaldı.

ENAZEYE KATILANLAR İKİ GRUP HALİNDE ALANA ALINDI

Törene yüzlerce vatandaş katılırken sosyal mesafeye titizlikle vurgu yapılan tören sırasında vatandaşlar tören alanına iki grup halinde alındı. Haydar Baş’ın naaşının yer aldığı bölgeye birinci derece yakınları alınırken ikinci bölgeye ise Bağımız Türkiye Partisi üyeleri ve sevenleri alındı.

İMAM ALİ TÜRBADARI'NIN HEDİYE ETTİĞİ ÖRTÜ

Duaların okunduğu cenaze töreninde Haydar Baş için göz yaşları döküldü. Haydar Baş’ın tabutu üzerinde bulunan örtü merak konusu olurken örtünün İmam Ali Türbedarı’nın Haydar Baş’a hediye ettiği kaydedildi. Cenazeyi ise oğlu Osman Baş kıldırdı.

TABUTA DOKUNMAK İSTEYENLER YASAĞI DELDİ

Koronavirüs için sosyal mesafenin korunması için sürekli çağrı yapılırken Haydar Baş’ın naaşının cenaze aracına götürülmesi sırasında onlarca yakının tabuta dokunmak için hücum ettiği anlar kamerala yansıdı.

AKÇAABAT ŞEHİTLİK TEPE MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ

Cenaze törenin ardından Haydar Baş’ın cenazesi Akçaabat Şehitlik Tepe’de bulunan mezarlığa yüksek güvenlik önlemleri içinde sadece aile yakınlarının kaıtılımıyla toprağa verildi.

,