TTSO 18. Meslek Komitesi olan Medical Tıbbi Malzeme Sektörünün temsilcileri bir açıklama yaparak, Her zaman göreve hazır olduklarını fakat bazı yanlış anlaşılmaların da düzeltilmesi gerektiğini ifade ettiler. 

"Asli iş konumuzun eczanelere devredilmesi düşündürücüdür" denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Malumunuz son günlerde mesleğimizin her bir üyesi COVİD-19 salgının olduğu bu zor günlerde canını hiçe sayarak mesleğini ifa etmeye tüm sorumluluk bilinci ile devam etmektedir. Meslektaşlarımızın hassas olan bu dönemde bazı olumsuzluklarla karşı karşıya kaldığı bilgisi tarafımıza ulaşmaktadır. Bizlerde Trabzon ilinde Medikal-Tıbbi Malzeme sektörünün TTSO meslek komitesi olarak sektörümüzün her türlü ihtiyacını, sorunlarını dinlemeye ve çözüm üretmeye gayret içinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. İnanıyoruz ki bugünlerde geçecek. 

İnsanların hayatlarını iyileştirme misyonu doğrultusunda, mümkün olduğunca fazla sağlık sunucusu personellerimizin COVİD-19 ile mücadele etmesini amaçlıyoruz. Benzeri görülmemiş bu süreçte COVİD-19 hastalarımız için bilinen tüm tıbbi malzeme, hizmet ve çözümlerimiz ile Devletimizin, Milletimizin 7/24 yanındayız. COVİD-19 dünyada ki en elzem mücadele olan sağlık sistemi sunucuları olarak bizlerin en kıymetli sektör olan Tıbbi Cihaz Sektörünün tüm dünyada ki değeri anlaşılmışken bizim ülkemizde ki mesleki konumumuz sağlık bakanlığınca verilmiş olan ruhsatlarımız, çalıştırdığımız sertifikalı personellerimiz Sosyal Güvenlik Kurumu ile yaptığımız sözleşmeler ve hastaneye girildiği andan itibaren teşhis, tedavi ve tanı noktasındaki aldığımız rol, görevler ve sağlık sektörünün en önemli zincirlerini oluşturan bizlerin tam olarak nerde durmamız gerektiği sorgulanır durumda veya yok sayılmış olduğumuzu üzülerek izlemekteyiz. Ayrıca sektörümüzün tıbbi cihazı tanımı altındaki yer alan cerrahi maskenin satışının veya ücretsiz dağıtımındaki asli iş konumuzun eczanelere devredilmesi düşündürücü ve bir o kadar üzücüdür. Bizler ihale yöntemiyle hastanelerde satın alınan tüm tıbbi malzemelerden tutun tedavi, teşhis, tanıda ki bütün milyonlarca ürünün tedarikçisi olan bizler, ortez-protez üreticisi ve uygulayıcısı bizler, solunum cihazlarının satıcıları ve uygulayıcıları bizler, hastane donanım malzemeleri satıcısı veya hizmet sunucusu bizler, Tıbbi cerrahi maske üreticisi toptancısı perakendecisi bizler, tıbbi sarf malzeme üreticisi satıcısı olan bizler, hijyen ve sağlık ürünleri satıcısı ve üreticisi olan bizler, metal ortopedi ürünleri grubu, engelli ürünleri, tekerlekli sandalye üreticisi satıcısı olan bizler, tıbbi atık plastik ürünlerinden tutun hastane merkezi oksijen sistemlerine kadar, Hastanelerde ilaç hazırlama sistemlerinden tutun teşhis ve tedavi cihazları olarak kullanılan tüm görüntüleme cihazlarının üreticisi satıcısı ve çözüm ortakları olan bizlerin, ameliyathanede kullanılan ameliyat ipliklerinden tutun, implanta kadar tüm ürünleri üreten dağıtan ve gerektiğinde ameliyatta görev alan yine bizler, ve son günlerde dünyanın ve tüm toplumların artık ezbere bildiği solunum cihazları, ventilatör cihazları gibi hayati öneme sahip tüm bu cihaz ve ekipmanların üreticisi, satıcısı, hizmet sunucusu, teknik servisi olarak COVİD-19 salgınında, öncesinde yaşamımızın devam edeceği kalan süre de bizler Medikal-Tıbbi Cihaz Sektörü olarak 7/24 mesleğimizi büyük bir onur ve gururla yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Biz sağlık sisteminin görünmeyen en önemli kahramanlarıyız. 

ECZANELERİN RAKİBİ DEĞİLİZ 
Bütün gelişmiş dünya ülkeleri diğer gelişmekte olan dünya ülkelerinden tıbbi malzeme yardımı, tıbbi malzeme hizmeti, tıbbi malzeme desteği beklerken bizler medikal sektörünün en az 4 yıldır beklediğimiz Üniversite hastanesi alacaklarımızın, süresi geçen Kamu Hastaneleri alacaklarımızın lafını bile etmeden kesintisiz hizmet vermeye devam etmekteyiz. Bugüne kadar dün olduğu gibi bugün de, yarında ihtiyaç olacak gerekecek bütün tıbbi malzemeler, gerekecek tüm tıbbi cihazlar, gerecek tüm tıbbi medikal ekipmanların karşılanmasında yerimizi alacağımızdan kimsenin zerre şüphesi olmasın. Ayrıca bizler eczacıların rakibi değiliz biz tıbbi malzeme satışı yapılan ruhsatlandırılmış sağlık 
sunucularıyız. Bizim kanun ve yönetmeliklerce kayıt altına alınmış olan Tıbbi Cerrahi Maske gibi tıbbi cihaz kapsamındaki tıbbi malzemelerin satışının yasaklanacağı yerler medikaller olmamalı aksine Devletimizin yanında 
olarak binlerce belki de o binlerce çalışanlarımızla halen açık tuttuğumuz ve hizmete devam ettiğimiz işletmelerimizde bu görevi onurla sürdürmeye hazırız. Son günlerde şahit olduğumuz yine sektörümüzün yanlış anlaşılmasına sebep olan tıbbi malzemelerin marketlerde, kırtasiyelerde, benzin istasyonlarında, pazar tezgahlarında gerekli yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak satıldığını gözlemekteyiz. Bizler medikal sektör olarak sağlık bakanlığının yetkili birimlerce denetimlerden geçerek ruhsatlandırılmış, Sosyal Güvenlik Kurumlarınca sözleşmelere tabi olmuş tıbbi malzemelerin yetkili sağlık sunucularıyız. Ülkemizde ve dünyada yaşanan bu salgın dolaysıyla sektörümüzün yanlış anlaşılmasına neden olan ve sektörümüzün içinde veya dışında ki devletimizin ve milletimizin zarar görmesine neden olacak tüm olumsuz faaliyetlerin karşısında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Devletimizin ve Milletimizin yanında olmaya tüm kararlığımızla devam edeceğiz."