61SAAT HABER SERVİSİ - Teklif Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edilirken, HES’ler ile ilgili hem Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, hem de Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok dikkat çeken ifadeler kullandı. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin bir çok HES projesini reddettiğine dikkat çeken Kınalı, ancak yargı kararından önce HES projelerinin ÇED raporu alarak bitirilip öyle meclise geldiğini söyledi. 

YAPILIP, ÖYLE MECLİSE GELİRDİ.. 
HES Projelerinin zaman zaman mecliste tartışıldığına dikkat çeken Kınalı, “Doğa Tahribatını görmeye başladık. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Meclisimiz Trabzon sınırları içinde çok hassasiyet gösterdi. 
Geçmişte bu HES’ler önce yapılırdı sonra plana işlenirdi. 
Yargı kararından sonra artık öyle değil de plana işlenmesi başlangıç aşamasında olması gerektiği ortaya konuldu. 
O bağlamda bizde başlangıç aşamasındaysa HES’lere meclisimiz çok sıcak bakmadı bu bağlamda reddettiğimiz dosyalar oldu. 
Ancak daha önceki dönemde plana işlemeden başlanma kolaylığının olduğu dönemde gelen HES’leri plana işledik. Dedik ki sıfırdan gelecekse bunlara bakmayacağız. 
Bu bitmiş proje. Bu bağlamda buraya gelmiştir. Bu ayrıntıyı ortaya koymak istiyorum” dedi. 

AYNI BÖLGEDE 7 HES VAR
Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ise, “2015 yılında onaylanmış. Altyapısı bitmiş. İdare Binasının oturacağı alanı binlik plana işliyoruz. O bölge tamamıyla HES bölgesi oldu. Daha HES yapılacak bölge de kalmadı o boğazda, kurtardık...” diye konuştu. 
Öte yandan Köknar Bölgesinde toplamda 7 HES’in bulunduğu bu nedenle Başkan Tok’un, “Daha HES yapılacak bölge de kalmadı o boğazda, kurtardık...” ifadelerini kullandığı öğrenildi.