61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Yomra İlçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. İlçeye bağlı Özdil - Oymalı Grup Yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapanırken Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karayolları, TİSKİ, UMKE, AFAD  ve 112 İlk yardım ekipleri kısa sürede bölgeye ulaşarak çalışmalara başladı.
Bölgede meydana gelen heyelan nedeniyle sevindirici bir şekilde her hangi bir yaralı veya ölü olmadığı bildirilirken, sadece yatalak bir hastası bulunan ailenin korku yaşadığı bildirildi. Ekiplerin yolun ulaşıma açılmasının ardından aileye ulaşarak, bölgeden tahliye edeceği kaydedildi. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’da, heyelanın meydana gelmesinin ardından bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledi.

Burada çalışmayı yürüten ekiplerden bilgi alan Başkan Murat Zorluoğlu, sevindirici haberi verecek, “Elhamdülillah can kaybı ya da yaralımız yok” dedi. 
Çalışmaları ağırlıklı olarak Büyükşehir ve Karayolları ekiplerinin yürüttüğünü kaydeden Başkan Zorluoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karayolları, AFAD, UMKE, TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri burada. Elhamdülillah, can kaybı ve yaralımız yok. Sadece bir mahallede, yatalak hastanın korku nedeniyle tahliye edilmesi zarureti var. Ana yol kapandı. Şu anda onu açma çalışmaları devam ediyor 4 - 5 noktada ayrı ayrı çalışıyoruz. Bir kısmından geçiş verildi, bir kısmından geçiş verilmeye çalışıyor. Karayolları ve Büyükşehir ekipleri ağırlıklı olarak çalışıyor. AFAD, İlkyardım ekipleri olası daha büyük soruna müdahale etmek için buradalar. Devlet bütün gücüyle burada ki sorunu çözmek için olay mahalinde. İnşallah makul bir süre içinde sorunu çözeceğiz” dedi. 

HABERİN VİDEOSU YÜKLENİYOR...