61SAAT HABER SERVİSİ - Çalıştayın tanıtımı için ise Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Hukuk Kulübü AR-GE ve Proje Lideri Çağla Çelik. konuşmasına rejim güçlerinin İdbib’de yaptığı alçak saldırıda şehit düşen Mehmetçikler için başsağlığı yaralılar için de acil şifalar dileyerek başladı. 
Kendilerinin ilerde sıradan bir hukuk mezunu değil, hukukçu olmak isteyen gençler olduklarını belirten Çelik, “Bunun doğrultusunda şehrimizde bir ulusal çaplı bir çalıştay gerçekleştirmeye karar verdik. Çalıştayımızın ismi “Sosyal Medya ve Yargı” 
Basının gücü yıllardır herkes tarafından bilinen ve belli bir mesleki etiğe sahip olan bir olum olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak buna karşılık sosyal medya çok daha fevri, kontrolsüz ve bireyseldir. Aslında kişilerin ifade özgürlüklerini en efektif biçimde kullanabildiği sosyal medya, bir takım yanlış yönlendirmelerle çok kolay bir şekilde lig güruhuna dönüşebilmektedir. Çoğu iyi niyetli kişiler, adalet arayışlarını hakkında derinlemesine bilgiye sihip olmadıkları, kendi felsefe, yöntemleri ve terminolojisi olan hukuk ilmi üzerinden gerçekleştirmekte ve kimi toplumun yumuşak karnına denk gelen hassas noktalarda kişiler veya yargı üzerinde baskıcı bir rol almaktadır” ifadelerini kullandı. 

Çelik, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yargı organının bu nispeten yeni ve kontrolsüz güce verdiği olumlu ve olumsuz tepkiler insanların yargıya olan güvenleri üzerinde çok etkili bir rol oynamaktadır. Elbette toplumun adalet beklentisi ve yargının getirdiği adalet doğası itibariyle bir birleriyle örtüşecektir. Ancak yargılam hassas bir süreçtir ve kendine has yöntemler kullanılır. Bu sürecin zelenmesi her bakımdan olumsuz sonuçlar doğurur. Buna karşılık ifade özgürlüğü anayasa bir haktır ve tüm bu olumsuzluklara çözüm olarak bu haktan vazgeçilmesi hukuk devletinin yapacağı bir şey değildir. 

Çalıştayımızda işte bu sosyolojik, psikolojik ve hukuki pek çok yönü olan bu durumu alanında değerli hocalarımızın katılımıyla geniş bir çerçeveden değerlendirip hukuk öğrencileri olarak kendi çözüm modellerimizi ortaya koymak ve bunları yayınlamak istiyoruz. Bütün bu yükün altında kalkabilmek için de sizlerin her türlü desteğinize açığız” dedi.