Ertunga, yaptığı açıklamada, Hüseyin Avni Aker Stadyumu ve çevresinin stadyumun Akyazı’ya taşınması ile bir belirsizliğe sürüklendiğini hatırlattı.

Yaşanan süreçte Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun yeri ile ilgili ne tür projeler uygulanacacağı bir türlü açıklığa kavuşmadığına vurgu yapan Ertunga “Sürekli olarak gizli projeler farklı alanlarda hazırlanmış ve kamuoyu görüşü alınmadan dar alanlarda tartışılmaya açılmıştır. Şehrimizin en önemli yaşam merkezi olan bu alanın planlanmasında izlenen süreç yanlıştır. Planlama ile ilgili yapılacak en büyük çalışma kentin ihtiyacı nedir? olmalıdır.

Medyaya yansıyan, dedikodu seviyesinde duyurulan gizli projeler şehrin gerçeği olmamalıdır. Kentsel dönüşümler başlanırken verilen sözler her defasında süreçte değişmekte, dönüşümün sonunda başlangıç taahhütlerinin büyük bir çoğunluğunun gerçekleşmediği ortaya çıkmaktadır. Siyaseten verilen sözler tarafımızca takip edildiğinin bilinmesi ve her sözün bir değer olduğu kabul edilmesi gerekmektedir.

Bu alan şehrin rekreasyon ihtiyacı için önemli bir fiziki alandır. Hızlıca çarpık gelişen kentimizi içerden yeni kentsel açık alanlarla rehabilte etmeliyiz. İnsanımızın konuta, ticarete, rezidanslara ihtiyacının olmadığı, kendini rahatlatabileceği, moral bulabileceği rekreasyon faaliyeletlerini gerçekleştirebileceği mekanlara ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Hüseyin Avni Aker Stadyumu, Yavuz Selim Sahası, 19 Mayıs Spor Salonu ve Orman lojmanlarını kapsayan alanda isteğimiz sadece rekreasyon alanı olarak değerlendirilmesidir.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nın ilk yapıları olan alt kat kapalı tribünü ve yol eski kale arkasının korunmasını, Yavuz Selim Sahası’nı Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun mevcut sahasında yaşamını devam ettirmesini geri kalan alanda ise (Yavuz Selim Sahası, 19 Mayıs Spor Salonu ve Orman lojmanları) tamamen rekreasyon alanı yapılmasını talep etmekte ve önermekteyiz. Bu yönde yapılacak tüm çalışmalara da meslek odası olarak destek vermeye ve katılım sağlamaya hazır olduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.