AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya vatandaşlardan büyük sevgi seli vardı.

Bakan Süleyman Soylu'nun vatandaşlarla kucaklaştığı törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, AK Parti Trabzon Milletvekilleri, çok sayıda bürokrat ve siyasi isim katıldı.

Bayramlaşma Programında ilk olarak AK Parti İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu konuştu. 

Dilekoğlu, herkesi selamlayan ve vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayan bir konuşma yaptı.

 Dilekoğlu'nun ardından ise MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım konuştu. Tarım, siyasi konulara değinmek istemediğini kaydederek herkesin Ramazan Bayramını kutladı. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da, "Trabzon'da Ramazan'a yakışır huzur içinde birlik beraberlik içinde, kardeşlik anlayışı içinrde çok güzel bir Ramazan'ı geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Trabzon'da şehrinde, mahallesinde yine köylerinde huzurlu kardeşlik anlayışı içinde güzel bir bayram yaşıyoruz" dedi.

BALTA: YILDIRIM’A DESTEK VERECEĞİNİZE GÖNÜLDEN İNANIYORUM
Alanda bulunan AK Parti Trabzon Milletvekilleri adına TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın Trabzon'un fahri hemşerisi olduğuna dikkat çekerek, "Trabzonlular inşallah 23 Haziran'da öz uşağına, iz bırakan, hizmet bırakan Binali Yıldırım'a destek vereceğine gönülden inanıyorum" dedi. 

BAKAN TURHAN: TRABZONLU, KARADENİZLİSİNİZ.. 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan ise, "İçişleri Bakanımız 1 saat önce cephedeydi. Cephede bu ülkeye bu millete, kefen biçenlere hesabını sormak, onlarla mücadele etmek için bulunuyordu. Bayramın 1. günü.. Savunma Bakanımızda başka bir cephede. 
Bu vatanın bu toprakların, kıymetini bilmemiz lazım. Huzur içinde yaşamamız için birlik ve beraberlik içinde güçlü olmamız lazım. 
Bizi yıldırmak isteyenlere çökertmek isteyenlere bu fırsatı vermeyeceğiz. Bu sadece cephede yapılacak savaşla değil ekonomik olarak, siyasi olarak bu ülkede istikrarın devam etmesi için bizlere çok önemli görevler düşüyor. 
Sizler arif insanlarsınız. Basiretli, ferasetli insanlarsınız. Hele de Trabzonlu ve Karadenizlisiniz. Lafı uzatmaya gerek yok. Birlik beraberlik içinde hareket ettiğimiz müddetçe bize kimse dayatma yapamaz" dedi.

BAKAN SOYLU, ÖZETLE ŞU ŞEKİLDE KONUŞTU: 
Zeytin Dalı harekatı için bizler Afrin’e giderken acaba akıllı mühimmatlarımız biterse, Amerika vermezse diye endişe ettik. Zeytin Dalı harekatı bitmeden artık Amerika’ya ihtiyaç duymayacağımız akıllı mühimmatları bizim mühendislerimiz yaptı. Biz Türkiye’yi bilinç bir tercihle beraber terörle mücadele edecek kabiliyete getirdik. Bunu hep birlikte yaptık. Bazı şeyleri ihmal etmek zorunda kaldık Ama birilerinin bizi sürekli tokatlamasına, terörle aşağılamaması iin bir gayret ortaya koyduk. 
2. tercih yaptık. Alt yapımızı tahkim ettik. Bölünmüş yollardan, hızlı trenlere kadar. Zigana’dan, Ovit’e kadar tünellere kadar.. Dünyanın en büyük barajlarından, en büyük tünellerine kadar. 81 ilde üniversitelerden, şehir hastanelerine kadar. 
Eksiğimiz yok mu, elbet var. Ama bir tercih kullanmak zorundaydık.  

GECİKMİŞ TEŞEKKÜR.. 
Sizlere çok gecikmiş bir teşekkürümü yapmak isterim. 31 Mart’ta benim hemşerilerim, Trabzon’da ilçelerimizde Cumhur İttifakına çok büyük destek verdiler. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ilçe belediye başkanlığında büyük destek vererek her birimizi yükümlülük altına koydular. Sizlere minnettarız. Sizler önünde saygıyla eğiliyoruz. 24 Saat emrinize amadeyiz. 
Biz öyle birileri gibi 5 – 6 saat yatıp çalışıp işi başka yerlerde pişirenlerden değiliz. 
Tam 17 yıldır iktidarız. Cumhur ittifakı, MHP ile AK Parti büyük mücadeleyi hem de Türkiye’yi geriletmeye çalışanlara, ABD’den dolar saldırısı yapanlara karşı, tarihin en önemli seçim zaferini kazandı. 
Yüzde 52 oy aldık. Biz yüzde 52’nin ne olduğunu biliyoruz. Bize millet, “sizin dış politikanızı, dünya elinizi uzatmanıza, dünya 5’den büyüktür sözünüzü beğeniyoruz. Bize dedi ki millet size yüzde 52 oy veriyoruz. Bizden Beka istediniz. Size beka veriyoruz. Sizin alt yapı yatırımlarını beğeniyoruz. Evet doğru yolda gidiyorsunuz. Terörle mücadelenizi beğeniyoruz. Terörle mücadele tarihinde en iyi noktaya gelmenizi, Terör örgütünüzü Türkiye’de başını çıkarmayacak hale getirmenizi beğeniyoruz” dedi. 

ÇUBUK’TA YAŞANANLAR.. 
Bir takım neticelerle bir takım yerlerde ki neticelerle, “Ey Cumhur ittifakı, ey AK Parti, MHP eksikleriniz var mesajlarını verdim onları da düzeltin” dedi.  Biz onları da düzeltmeye çalışacağız. Net bir şekilde. Biz 31 Mart’ta buradan çıktıktan sonra üzerimize buldozer gibi gelmeye başladılar. Aynen 28 Şubat’ta olduğu gibi. Çubuk olayını hatırlıyorsunuz. Hiçbir yere haber vermeden, gerekli tedbirleri almamızı sağlayamadan oraya gittikten sonra başına gelen olaydan bizi sorumlu tutup günlerce kendi medyalarında bize linç operasyonu yaptılar. Biz makam sevdalısı, mevki sevdalısı olmadık. Olmayız da.. 

ONLAR YIKTI, BU MİLLETİN ADAMLARI YAPTI.. 
Ama yıllarca bütün anlayışları bu oldu. Hep, bir takım provokasyon ve oyunlarla birlikte acaba karşı tarafa hangi zararı verebilirim. Hiçbir şey yapmayı düşünmediler. Hiç memlekete faydası olmayı düşünmediler. Bunlar yıllardan beri yıkım ekibi gibi çalıştılar. Onlar yıktı, bu milletin adamları da onların yıktıklarını yapmakla uğraşmaya çalıştı. 
Biz 31 Mart’ta seçim kazandığımız yerler oldu. Seçim kaybettiğimiz yerler oldu. Bende çalıştım Ankara’da ama seçimi kaybettik. Antalya’da çalıştık, kaybettik. Kaybettiklerimiz başımızın üstüne. Giresun’da, Zonguldak’ta, Ağrı’da, Bitlis’te, Çukurca’da, Şırnak’ta, Dargeçit’te, PKK’nın kamp kurmaya çalıştığı bütün yerlerde kazandık. Kazandıklarımız başımızı üzerine, kaybettiklerimizde başımızın üzerine. 

İSTANBUL’DA SEÇİM KAYBETMEDİK
Ama bunu size anlatmak zorundayım. Biz İstanbul’da seçim kaybetmedik. Çocukluğumdan beri siyasetin içindeyim. 

HAYATIMDA BÖYLE SEÇİM GÖRMEDİM
Siyasetin nasıl yapılacağını, sandık kurulu başkanlığından, ilçe seçim kurulu üyeliğine kadar, ilçe başkanlığından il başkanlığına, genel başkanlık, genel başkan yardımcılığı, bakanlık milletvekilliğine kadar bu şehrin evladı oldum. Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras bize emanet ettiğiniz Trabzon Milletvekilliği beratıdır. 
Ben hayatımda böyle bir seçim görmedim. Sandıkların ancak yüzde 10’unu itiraz ettirerek açtırabildik.  29 binden 13 bine düştü. Biz yüzde 90’ın açılmasını istedik. Yüzde 90’ı açılmış olsaydı seçim olmayacaktı. 23 Haziran’ı konuşmayacaktık. Herkes, bütün Türkiye kabul edecekti. Açtırmadılar.

Bakan Soylu'ya, Trabzon'da büyük saygısızlık!