61SAAT HABER SERVİSİ - Esed Rejiminin yaptığı alçak saldırı sonrasında İdlib’de şehit düşen 34 askerimiz için bugün Trabzon’da Sivil İnisiyatif Grubu, Atatürk Alanında bir basın açıklaması yaptı. Türk Bayrağı etrafında toplanılarak yapılan basın açıklamasında ortak metni Milli Talebe Birliğinden Furkan Lemahmutoğlu okudu. 
Lemahmutoğlu, İdlib’de şehit düşen askerlerimize Allah’tan Rahmet, ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı dilediğin açıklamada, “Bizim için şehadet bir yas olmadığını belirtmek bilhassa zulme karşı direnen mazlumun hakkı için candan geçmeyi ahdetmiş bir şuuru ayakta tutan Mehmetçiğimizin dalgalandırdığı bu bayrağı hiç bir gücün indiremeyeceğini haykırmak için burada toplanmış buluyoruz” dedi. 
Lemahmutoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Sivillerin ve hatta çocukların öldürüldüğü, yurtlarından edildiği Suriye toprakları insandan arındırılma politikası ile karşı karşıyadır. Rejimin Rusya’yı arkasına alarak gerçekleştirdiği bu saldırılan açıkça gösteriyor ki, Suriye toprakları emperyalist güçlerin Ortadoğu’da ki kaosu beslemek için yarıştıkları bir çıkar sahası haline gelmiştir” 

“Biliyoruz ki zalimler, katiller eninde sonunda yenilecektir. Esed rejimi, Rusya ve İran, Suriye’de gerçekleştirdikleri kıyımların bedelini ödeyeceklerdir” diyerek sözlerine devam eden Lemahmutoğlu, “Zafer her koşulda hakkı ve adaleti ayakta tutmak için canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlerimizin bilincini kuşananların olacaktır. 
Türkiye’nin şanlı tarihi ile şekillenmiş misyonunu Fatih’in inancı, Yavuz’un hiddeti, Abdülhamid’in feraseti ve 15 Temmuz gecesi gözünü kırpmadan şehadete yürüyen şehitlerimizin cesaretinden biliyoruz. Bu misyonu belki de bugün aramızda olan ve ilerde şehadet sancağını şehitlerimizden devralacak olan genç kardeşlerimizin yüreklerinde taşıdığını ve taşıyacağını biliyoruz. 
Ey zalim Rusya ve zalim Esed, tarih boyunca adaletin kılıcı olmuş Türk Milletinin gazabını bekleyin. Merhum, Muhsin Yazıcıoğlu’nun da dediği gibi “Kan dökmeyi seven bir milet değiliz. Ancak söz konusu vatan ise, dünyanın şah damarını keseriz” 
Bu acımasız saldırının sahiplerine bunun bedelini ödeteceğiz. Masum insanları katleden ve ülkemizin güvenline de açık tehdit oluşturan rejim unsurlarına ve destekçileri Rusya ve İran’a karşı kimse bizden sesiz kalmamızı beklemesin” ifadelerini kullandı.