61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantıları bugün ki bileşimle devam etti. Başkan Vekili Seyfullah Kınalı başlandığında toplanan Belediye Meclisinde Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonundan gelen maddeler müzakere edildi.

HAFRİYAT TAŞIMA BELGESİ ÜCRETSİZ OLDU…

Buna göre ilk madde Hafriyat Taşıma izin belgesinden 2018 yılı itibariyle alınacak 500 TL ücret tartışıldı. Plan ve Bütçe Komisyonu, “Teşviki artırmak adına yıl sonuna kadar ücretsiz olarak uygulanma talebi geldi. Bizde komisyon olarak uygun gördük” görüşünü belirtti.

Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonun görüşüne uyarak Hafriyat Taşıma İzin Bölgesinin  yıl sonuna kadar ücretsiz verilmesine karar verildi.

VAKFIKEBİR – ÇARŞIBAŞI ARASINA 12 TAKSİ GELDİ..

Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen bir diğer madde ise Vakfıkebir ve Çarşıbaşı İlçesini arasında çalışacak HY harf gruplu ticari taksiler oldu. Sadece iki ilçe arasında çalışacak bu taksiler otak bir görüşle meclise gelirken, mecliste oy birliği ile kabul etti.

Kabul edilen maddeye göre Çarşıbaşı’ndan Vakfıkebir’e çalışacak 6, Vakfıkebir’den de Çarşıbaşı’na çalışacak 6 ticari taksi önümüzdeki günlerde ihale edilecek.

Bu taksilerin harf grubu ise HY olacak… Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, “Bizim orada önemli eksiklikti. Bu eksikliği gidermiş olacağız” dedi.