61SAAT HABER SERVİSİ - 
Trabzon Valiliği yaptığı açıklamada ise vatandaşların ikametgahlarına en yakın pazar yerine yaya olarak gidebilecekleri kaydedildi. 
Trabzon’da 18 İlçenin ise 16’sında pazar yerleri açılabilecekken sadece Şalpazarı ve Köprübaşı İlçelerinde pazar yerlerinin açılmayacağı belirtildi. 
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, ilçede pazar yerinin açılmamasını kendilerini istediklerini ifade etti.


Kurukız, ilçede Koronavirüs Vaka Sayısının çok büyük oranda düştüğünü ifade ederek, “Şu anda ilçemize gurbetçi akını yok, bu nedenle büyük bir yoğunlukta söz konusu değil. Dışardan sıfıra yakın kişi geldi. Vaka sayımız da büyük oranda düştü. Bu nedenle halkımızın pazar yerlerinde yoğunluk oluşturmasını istemedik. Zaten şu an mevsim itibariyle, ilçemizde köyden vatandaşlarımızın yetiştirdiği ürün pek yok.

Sonuçta aynı ürünler marketler ve bakkallarımızda var. Daha düzenli, daha disiplinli. Halkımıza iyi hizmetler veriyorlar ve pandemi kurallarına da uyuluyor. Bu noktada halkımızın sağlığını düşünerek hareket ettik. 
Bizim yaylalarımız var. Halkımızın bu yaylalarımızdan, güzelliklerimizden daha iyi istifade etsin diye vaka sayısını minimuma indirmek için bu şekilde hareket ediyoruz. Halkı bir araya getirecek hareketlerden kaçınmak istedik” diye konuştu.