15 Ocak tarihli Politik Güğüm köşemizde yer alan habere göre;

İL BAŞKANI VE AMİR-İŞÇİ ÇATIŞMASI 

Trabzon’da TİSKİ’de çalıştığını basına verdiği demeçlerden anladığımız Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, amiri olan TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ile yaşadığı münakaşayı yine basın aracılığı ile kamuoyuna duyurdu. Konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasına da sitemizde yer verdik. 

Çok sayıda siyasetçi Kurt’a destek oldu. Bu birliktelik ve dayanışma gerçekten taktire şayan. 

Bu konu gündemde bayağı bir yer aldı. İnanın gittiğimiz bazı esnaf ortamında da bu konu konuşuluyordu.

Aralarında hem SP’li hem de AK Partili dostların olduğu bir esnaf buluşmasında konu hakkında konuşulanları olduğu gibi sizlere iletelim.
 “Cevat bey SP Trabzon İl Başkanı. Aynı zamanda siyaseten seçilen Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığı bünyesinde de personel. 

Genel Müdür, Cevat beyi odasına çağırdığında orada yaşananlar kurum içinde kalmalıydı. Çünkü sonuçta oraya İl Başkanı sıfatıyla değil işçisi olduğu TİSKİ hakkında yaptığı iddialar için kurumun rencide olmasından dolayı çağırıldı.

Yani amir-işçi buluşması. Genel Müdür personeline bu konu hakkında savunma niteliğinde de çağırmış olabilir ki doğal hakkıdır. 

Cevat bey burada basının huzurunda kurumun içişlerini anlattığı için yanlış yaptı.

Eğer İl Başkanı olarak durumdan rahatsız olduysa kendi makamının dengi olan AK Parti Trabzon İl Başkanına bu konuyu iletmeliydi. 
Yine ortak bir yol bulunmaz ise siyaseten seçilerek göreve gelen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan randevu isteyip ‘Sayın Başkan ben il başkanıyım sizin emrinizdeki genel müdürün bana böyle bir tavrı oldu’ demek üzere görüşme talep etmedi. 

Bu ardı ardına yanlışlar görülüyor. Ki hatta bakıldığında SP İl Başkanı olarak Cevat bey siyasi çalışmalar yaparken tam anlamıyla kurumundan izin alıyor mu? 
Aynı tarz uygulamaları Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde de yapmış. Çalıştığı kurumu eleştirmiş. 

Hatta o zaman 3 yevmiye kesilme cezasına da çarptırılmış. Konuyu yargıya taşımıştı. 
Bir de gündeme gelmeyen lojman olayı varmış Cevat bey 5 yıl kalması gereken kurum lojmanlarında 10 yıldır ikamet ediyor. Çıkmayı da istemiyor. Kurum da kendisine müsade ediyor. Bu da kendisine gösterilen bir nezaket değil midir? Yani kısaca Cevat beye il başkanı olarak saygı sonsuz ama belediye işçisiyse amir-işçi disiplinini de görmezden gelmeyecek. 
Bu şekilde sadece Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne değil partisine de zarar veriyor” yorumunda bulundu. Bu ifadeler ortamda bulunan karşıt partililer tarafından da desteklendi.