Çin’den başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan Türkiye’de ise 2 kişinin ölümüne neden olan Kororanvirüse karşı Trabzon’da siyasi partilerin il başkanları ortak görüşte birleşti. 
Partilerin il başkanları Trabzon’da da bakanlıkların açıkladığı tedbirlerin eksiksiz uygulanması gerektiğinin altını çizdi. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “Bu durum ortaya çıkınca Genel Merkemizini aldığı karara uyarak tüm faaliyetlerimizi askıya aldık. İlçe başkanlarımızla bir araya gelip sürecin önemini paylaşarak talimatları değerlendirdik: Şehir olarak da koronavirüse karşı büyük duyarlılık ortaya koyduk” dedi. 
Tedbirlerin gevşetilmemesi gerektiğine dikkat çeken Revi, “Sağlık Bakanımız gerekli açıklamaları yapıyor, bu kararlılıkla devam edersek sıkıntı sona erecektir. İş yerlerinde mağduriyet yaşayan esnaflarımızın zararı içinde önlem alındı” diye konuştu. 



SAĞLIK BAKANLIĞI ETKİN
CHP Trazon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ise, “Vatandaşlarımız açıklanan tedbirleri elden bırakmamalı. Bu olayı hafife almamalıyız. Ancak durumu abartmamalıyız da. Koronavirüste ölüm oranı yüzde beş bile değil. Sağlık Bakanlığının bu süreçte etkin ve sorumluluklar yerine getiriliyor. Vatandaşlarımız özellikle hijyene dikkat edip kalabalık ortamlardan uzak durmalı” dedi. 

NÖBETÇİ TUTARAK İL BAŞKANLIĞI AÇIK
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’de, “Ortada ciddi bir durum var ve Genel Merkezimiz de bu konuda genelgeler yayınladı. Küongrelerimizi de iptal ettik. Partide nöbetçi tutmak kaydı ile başkanlığımızı açık tutuyoruz. Mümkün oldukça kalabalık yerlerden uzak durmalıyız. Vatandaşlarımızın devletimizin açıkladığı tedbirlerle hareket etmesi uygun olacaktır” ifadelerini kullandı. (Sonnokta)