Kadın Dostu Kentler Birliği Ve Yerel Eşitlik Birimi tarafından  koordine edilen İl Kadın Hakları Koordinasyon Üst Kurulu toplantısı Trabzon Valisi A. Celil Öz başkanlığında yapıldı.
 
Toplantıya Trabzon Valisi A. Celil Öz'ün eşi Rukiye Öz, Vali Yardımcısı Murat Dikbaş, Garnizon Komutanı Albay Okşin Akşit,  İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ile kamu kurum ve kuruluşlarının uzmanları ve  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
2016 Yerel Eşitlik Eylem Planının yüzde 100 ‘ünü gerçekleştirmeyi hedeflediklerini  belirten Vali Öz “Yerel Eşitlik Üst Kurulumuz olarak eylem planımızdaki 2015 yılı  faaliyetlerini değerlendirip  2016 yılında neler yapacağımızı planlıyoruz. 2016 Eylem planımızdaki kurgu çerçevesinde eğitim,sağlık, şiddetin önlenmesine , istihdam ve kenstsel hizmetler alanında yapılanlar ve yapılacak olanlar var. Bu alanlarda belirli bir proje kapsamında yapılıp biten ve süreklilik arz eden faaliyetler ve uygulamalar var. Eylem planımızdaki faaliyetleri  yürütmekle ilgili birimlerimiz,kurumlarımız, STK lar gerçekleştirip yürütme birimimize raporluyor. Yürütme birimlerimiz zaman zaman bunu kendisi kurumlardaki faaliyetleri bilgi isteyerek derleme faaliyetini alma yönünde  gerçekleştiriyor.  Yapmı olduğumuz faaliyetlerin bir tür envanterini ve eylem planımızın gerçekleşme oranını ortaya koymuş oluyoruz.  2015’ deki faaliyetlerden raporlanmayan varsa onları tekrar burada değerlendirip eksiklerimizi tamamlamız gerekiyor.
 
2016 yılındaki eylem planımızdaki  öngördüğümüz ana başlıklar ve faaliyetleri gerçekleştirme konusunda kurumlarımız yine buradaki paydaşlarımızla birlikte  gayret gösterecekler. Eylem planımızdaki hedefleri yüzde 100' ün  üzerinde gerçekleştirmek için çalışacağız. Ancak toplantılarımızn önemli gerekçelerinden birisi de eylem planında hedef olarak yer olan konuların içerisini dolduracak faaliyet ve projelere biz  yıl içerisinde sürekli eklemeler yapabilir ve çeşitlendirebiliriz. Alanımızı daha farklı kılabilir ve  genişletebilirz. Genel olarak baktığımız zaman  eylem planındaki öngördüğümüz  proje ve faaliyetlerin gerçekleşmiş olduğunu görüyoruz. Bu anlamda kurumlarımıza bir çalışma ve proje kültürü ile ortak çalışma anlayışının varolduğunu görüyoruz. Onun için kurumlarımıza özellikle teşekkür ediyoruz. Ancak 2016 yılında faaliyetlerimizi, projelerimizi, uygulamalarımızı artırrarak devam ettirmeyi hadefliyoruz. Tabii yerel eşitlik biriminin bu çalışmaların hem koordinasyonu hem de derlenmesi konusunda önemli gayretleri var. Onlara da teşekkür ediyoruz. Kadın Dostu Kent ve Yerel Eşitlik Birimi tarafından düzenlenen çalışmaların ileri düzeyde örnek bir çalışma olduğunu belirtmek isterim” şeklinde konuştu.
 
Vali Öz’ün konuşmasının ardından toplantıda 2016 yılında yapılan ve yapılması gereken eğitim, sağlık ,istihdam ve diğer alanlarda yapılan tüm  faaliyetler, projeler değerlendirilerek, katılımcıların önerileri alındı.
 
2015 Yerel Eşitlik Eylem Planında gerçekleştirilen faaliyetler;
 
14 ilçede 397 kadına kurs anlamında destek olundu. Bunlardan 206 kadın kursları başarıyla tamamlayaıp okuma yazma kurslarıyla birinci basamak eğitimlerini tamamladı.
12 ilçede kadınlara bilgisayar ve internet kullanımına yönelik kurslar açıldı. 1197 kadın kurs,iyer  başvuru yaptı. Bunlardan 490 ı sertifikalrını aldılar.
 
İl Genelinde 4824 kadının tekrardan  eğitimine hayatına devam etmesi sağlandı.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ,Demokrasi ve İnsan Hakları kursu Milli Eğitimin Müdürlüğüniün hizmet içi eğitim kursuna yerleştirildi. Ortahisar İlçesi başta olmak üzere 234 öğretmene Toplumsal cinsiyet ve kadına yönelik şiddete karşı eğitim verildi.
 
İlçelerde Halk Eğitim Müdürlükleri tarafından kadınlara yönelik kursların özellikle istihdama yönelik oluşturuldu.