Trabzon’un Akçaabat ilçesi Akpınar mahallesinde ikamet eden Mehmet Bıyıklı (71) 2014 yılında yaşadıklarının ardından hayatının karardığını belirterek hukuk mücadelesi başlattı. Mehmet Bıyıklı, bu olaylarının sorumlusu olarak, eniştesi  gösteriyor.. Eniştesi Mustafa Bıyıklı Almanya merakı yüzünden başına gelmedik kalmayan Mehmet Bıyıklı olayı şöyle anlattı: “

“ENİŞTEM BENİ YAKTI”

“Eniştem Mustafa Bıyıklı yıllar önce yurt dışına çalışmak için gitmiş. Fakat o dönemlerde benim nüfus cüzdan bilgilerim ile yurt dışına çıkmış. Geçtiğimiz yıllarda kendisi vefat etti ve köyüne defnedildi. Ölümünden birkaç ay sonra yani 2014’ün 11. ayında emekli maaşımı çekmek için bankaya gittim. Nüfus cüzdanımı verip memur beyden maaşımı istedim. Fakat bana “Siz ölü gözüküyorsunuz. Size maaşınızı veremeyiz” deyince işte o anda öldüm.. Daha sonra olayı iyice araştırdığımda eniştem benim kimliğimde yurt dışına çıkıp, Almanya’da vefat edince de benim kimliğim üzerinde işlemler yapılınca da doğal olarak ben ölmüş oldum. Eniştemin vefatından sonra oğullarım Nüfus Müdürlüğüne giderek nüfus kayıt belgesini aldılar. Belgede benim 6 Kasım 2014 tarihinde vefat ettiğim yazıyordu. Bunun üzerine savcılıkta gereken dava açtık. Hukuk mücadelemiz yaklaşık 2 yıldır devam ediyor” dedi.

“LÜTFEN BU DAVAYI BİTİRİN”

Yürümekte zorluk çeken Mehmet Bıyıklı’nın sağlık sorunları da her geçen gün artıyor.. Ölü olduğu için hastaneye de gidemiyor. Bıyıklı, yetkililere seslenerek kendisine yardımcı olmalarını istedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tüm belgeler ve olayın şekli ortada. Bir an önce karar verip beni bu zulümden kurtarsınlar. Sağlık durumum yaşlandıkça artıyor ve gün geçtikçe kötüye gidiyor. 2 yıl boyunca ölü olarak yaşıyorum. Gittiğim hastanelerde, özel kurumlarda tek bir işlem bile yapamıyorum. Memur ve görevliler bana siz ölü görünüyorsunuz deyip işlemleri iptal ediyorlar.”

“BEN DE FETÖ KURBANI OLDUM”

Mehmet Bıyıklı’nın başına gelenler yetmiyormuş gibi, bir de 15 Temmuz darbe girişiminden etkilenmiş. Mehmet Birinci, “Olay sonrası Barolar Birliği’nden avukat talep ettik. Avukat desteği sağlandı. Geçtiğimiz aylarda mahkeme kararınca davamız vardı. Davanın sonuçlanacağımızı düşünürken, mahkemeyi yönetecek olan hâkim FETÖ bağlantısından dolayı tutuklandı ve duruşma önümüzdeki aylara ertelendi.” şeklinde konuştu. (Akçaabathaber)