61 SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da çeşitli etkinliklerle kutlanan 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı ilk olarak  Trabzon Valiliğindeki çiçek sunma töreni ile başladı. Valilikteki programın ardından Trabzon Zehra Kitapçıoğlu İlkokulundaki törenle devam etti. Düzenlenen programa Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kurum müdürler, sendika temsilcileri ve çok sayıda öğrenci ve veli katıldı

ÖĞRETMENLERİMİZE ÇOK GÜVENİYORUZ…

Programda konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz “Eğitimde inşallah daha güzel noktalara geleceğiz buna eminim. Öğrenciler bizim geleceğimiz, pırıl pırıl enerji dolu çocuklarımıza biz çok güveniyoruz. Ve değerli öğretmenlerimizede çok güveniyoruz. Geleceğe ümitle ve güvenle bakıyoruz.” dedi.

GÜZEL BİR YIL OLUR…

61saat’e açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ise “Müfredata bağlı kalmadan, kendi özel yeteneklerini keşfedebilecekleri güzel bir yıl olsun inşallah.” İfadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLERİMİZİN DEĞERİNİ BİLELİM

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise öğrencilerde ailelerin rollerini belirtip “Annelerden, babalardan istirham ediyorum, hiç bir öğretmen öğrencisinin en iyi olabilmesi için yapabileceklerinin hiç birini geriye bırakmaz. Hem ahlaki olarak hem sağlık sıhhat olarak, hem yetişme bilim ve bilgi olarak tüm öğretmenlerimiz son derece fedakarlıklarıyla bize yardımcı olmaya çalışıyorlar. O bakımdan velilerimizin, öğretmenlerimizle ilişkilerinde onların güzel yüreklerinin kıymetini bilmelerini istirham ediyorum.” dedi.

SEVİNDİRİCİ TABLO

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise “Son üç yılda ilimizdeki yatırımlarımız önceki yıllardan fazladır. Derslik sayılarında da ciddi iyileştirmeler oluşturulmuştur. İkili eğitim yapan 28 okul sayımız dört yılda 2 okula indirilmiştir. Bu sevindirici bir gelişmedir. Ancak sadece fiziki şartların iyileştirilmesi yetmez müfredatımıza yerli ve tarihi değerlerimize bağlılığı sağlayacak, yaşadığı mekanı birlikte yaşadığı mekan olarak görme ve algılama becerisini kazandıracak şekilde  hazırlanarak uygulamaya alınmıştır.” diye konuştu.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ…

61saat’e açıklamalarda bulunan Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı ise “Milli Eğitim Bakanımızın takipçisiyiz. Yeni Milli Eğitim Bakanımız yeni bir vizyonla yeni bir bakış açısıyla bu öğretim yılında öğretmenlerimize çok olumlu mesajlar sundu. Verilen sözler ve vaadler yerine getirilmezse bunlarında takipçisi olacağız.” İfadelerini kullandı.