Trabzon’un Yomra ilçesinde kentsel dönüşümde bu gün itibariyle ilk kazma vuruldu. 537 daire, 24 iş yeri ve sosyal donatı alanlarından oluşacak proje hayata geçirildiğinde Yomra’ya yeni bir ivme kazandıracak. 

Yıkımları bizzat kendi kontrolünde gerçekleştiren Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu yaptığı açıklamada, 537 daire, 24 iş yerinin ve sosyal donatı alanların yapılacağı eski Oymalı Caddesi’nin kentsel dönüşüm projesiyle şık bir görüntü kazanacağını ifade etti. Başkan Sağıroğlu, “Eski Oymalı caddemizde bulunan 61 bina için 8.5 Milyon TL hak sahiplerine ödeme yaptık. Bugün itibariyle yıkım işlemini başlattık. Bundan sonraki süreçte ihalesini yapıp projemizi yüce mevlamın izni ile birlikte bu yıl içerisinde başlatmak amacındayız” dedi.

Düşündükleri projeleri hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını belirten Başkan Sağıroğlu, “ Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hedeflerimizden bir tanesini çok şükür gerçekleştirdik. Yomramız her geçen gün büyüme kat ediyor. Kentsel dönüşüm projemizle birlikte ilçemiz daha da güzelleşecek. Durmak yok Yomra için çalışmaya devam” diye konuştu.