61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Maçka İlçesi Akarsu Mahallesinde yapımına başlanan 5’inci HES projesi vatandaşlardan büyük tepki gördü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Maçka İlçe Belediyesinin HES Projesiyle ilgili aldığı iptal kararına rağmen, ilgili firmanın projeyi yapmaktaki ısrarı ise şaşkınlıkla karşılanıyor.
İlgili firma tünel açmaya başladığı sırada bölgede yaşayan vatandaşlar durumu Büyükşehir ve İlçe Belediyelerine haber vereceklerini söyleyince firma yetkilileri makinelerini alarak ortadan kayboldu.
Bunun üzerine vatandaşlar burada yeniden HES Yapılmak istenmesini bugün yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

USÜLSÜZ AĞAÇ KESİMİ YAPTILAR
Burada yapılan basın açıklamasında, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin aldığı meclis kararıyla HES projesinin iptal edildiğine dikkat çekilen Serkan Yıldız, “Buna rağmen ilgili firma bazı kişilerin konumlarını kullanmaya çalışarak bu projeyi diğer kurumlar üzerinden başlatmak istiyorlar. Başlanmak istenen projenin giriş kısmında usulsüz vede damgasız ağaç kesimleri yapılmıştır. İlgili kurumun buna nasıl müsaade ettiğini merak ediyoruz” dedi.

5 ADET HES PROJESİ BULUNMAKTA
Köylüler adına basın açıklamasını okumaya devam eden Yıldız, “Bizim Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizden talebimiz almış oldukları meclis kararının arkasında durarak bizlerden, köyümüzden, doğadan yana tavır koymalarıdır. Bizler belediyelerimizin almış olduğu karara tam destek vererek köylü olarak bu projenin yapılmaması için elimizden gelen tüm gayreti ve mücadeleye vereceğiz. Maçka’dan Acısu yaylamıza kadar olan bu vadide yaklaşık olarak 5 adet HES projesi bulunmaktadır. Yapılmak istenen bu proje ile olacak olan HES’ler köyümüz içerisinden akan bu dereye nefes alma imkanı vermiyor” ifadelerini kullandı.