Yomra ilçesinde faaliyet gösteren Sağıroğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin şehir merkezinin son çıkış bölgesini döküm alanı olarak belirlediğini, bunun da sektörde mağduriyete yol açtığını dile getirdi.

Sektörün en büyük sıkıntısı döküm alanı

Trabzon Yomra ilçesinde 12 yıldır inşaat alanlarını boşaltılması ve düzenleme (Hafriyat) işi ile uğraştığını belirten Sağıroğlu, şirket olarak yapmış olduğukları projelerin önemi ve sorumluluğu gereği tüm standartlara uygun, araç ve makine parkı olarak son derece teknolojik bir parka sahip olarak, 50 profesyonel personel barındırdıklarını kaydetti.

Sektörün en büyük sıkıntılardan biri olan döküm alanı sorununun şehrin tüm bölgelerinde en büyük sorun olduğunu iddia eden iş adamı, Yomra ilçesi ve bölgesinde de büyük sorunlar ve sıkıntılar yaşandığını vurguladı.

Sorumluluk Büyükşehir Belediyesi'nde

Sağıroğlu bu konuyla ilgili en büyük sorumluluğun Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu, Büyükşehir Belediyesi'nin yardımcı olmak, bölgeye döküm alanı göstermek yerine, şehir merkezinin en son çıkış alanına yönlendirdiğini ve bu alanın bölgemize 30 km gidiş 30 km dönüş olup 60 km uzaklıkta olduğunu, sonuç olarak mesafenin tüm giderleri ikiye katladığının altını çizdi. İş adamı Sağıroğlu ''Ülke olarak bu kadar ekonomik sorunlar yaşanırken, şahsıma ait şirketime bir günde 305.000 tl toplamda ise 1.000.000’u aşkın ceza yazılmaktadır.'' diyerek adeta veryansın etti.

Sözlerini ''Bizler, Büyükşehir Belediyesine ait hafriyat kamyonlarına, kendi şahsımıza ait depolama alanlarına boşaltım yaptırarak yardımcı olurken, belediye yetkilileri ise şahsıma ait araçlara bu cezaları yazarak bizleri ve temsil ettiğim tüm çalışanlarımı son derece zor duruma sokmuştur.'' diyerek bitiren Samet Sağıroğlu, bu soruna bir çözüm bulunmasını bekliyor.