Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) düzenlenen seminere Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, Arsin OSB Yönetim Kurulu Başkanı Koray Turan, Başkan Yardımcısı Dursun Ali Sakarya, Organize Sanayi Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı ve sanayici Servet Mete konuşmacı olarak katıldı. Projenin Milli Eğitim İl Müdürlüğü temsilcisi Serkan Aydın seminer öncesi sunum yaptı. 25 okuldan yaklaşık 300 aşkın öğrencinin yer aldığı proje kapsamında öğrenciler, okullarında rehber öğretmenleri vasıtasıyla sanal şirket oluşturup, iş fikirleri oluşturmayı, geliştirdikleri fikirleri iş planı çerçevesinde geliştirip satış yapmayı amaçlıyor.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, öğrencilere şirketlerinin kuruluşunu ve başarı öyküsünü anlatırken, Arsin OSB Başkan Yardımcısı Dursun Ali Sakarya ise öğrencilere istedikleri işleri yapmaları için mutlaka sektörlerdeki firmalarla iletişin halinde olmaları gerektiği belirterek iş hayatında yabancı dilin önemini vurguladı. Sanayici Servet Mete ise öğrencileri esprileriyle bol bol güldürdü ve hayallerindeki işi yapmaları gerektiğini anlattı.
Arsin OSB Başkanı Koray Turan, öğrencilerle bir arada olmanın kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, "Sizleri burada görmek, bize heyecan verdi. Biz sanayiciler de dahil olmak üzere Türkiye'nin genel sıkıntısı kalifiye elemanımızın olmaması. Sizler bizim geleceğimiz ve umudumuzsunuz. Herkes mühendis, öğretmen, doktor olacak diye bir kural yok. Sizler Türkiye'de hiç yapılmamış bir iş geliştirebilir farkındalık oluşturabilirsiniz. Kalifiye personel olarak sektörde aranan isim olabilirsiniz. Ama hepsinden önemlisi sevdiğiniz işi yapmanız. Sizin tüm hayatınızı etkileyecek olan mesleğinizi sevmeniz onda ne kadar başarılı olacağınızı sağlar. Hayallerinizdeki işin basamaklarını çıkarken bizler de sizlere yardım edebiliriz, gelin bunu bizden talep edin" dedi.
Organize Sanayi bölgesinde firmalara kısa ziyaretler yapan öğrenciler merak ettikleri soruları sorarak sektörlerle ilgili fikir aldılar.