61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayı toplantıları bugün başladı. Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Başkanlığında toplanan mecliste, dikkat çeken ifadeler kullanıldı. Yoklama ile başlayan meclis, ardından başkan Gümrükçüoğlu’nun geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirmesi ile devam etti. 
Daha sonra meclis üyeleri gündem dışı söz alarak şehirle ilgili soruları Başkan Gümrükçüoğlu’na sordu. Burada ilk olarak söz alan CHP’li Düzköy Belediye Meclis Üyesi Musa Öztürk oldu. 
Öztürk, her bayram öncesi yapılan cami ve mezarlık temizliklerinin bu yılda yapılıp yapılmayacağını sordu. 
Bu soruya Başkan Gümrükçüoğlu, yeterli iş kur istihdamının yapılmadığından dolayı aksayabileceğini ifade etti. 
Başkan Gümrükçüoğlu, “Yeterli iş-kur istihdamı sağlanamadığı için bu bayram için gerçekleştirilmesi biraz zor görünüyor. Bu bakımdan insanlarımızın kendi bölgelerindeki camilere yol gösterici olarak yardımcı olurken, o bölgelerdeki diyanet görevlilerimizin de gayretlerini bekliyor, muhtarlarımızın da bu konuda yeterli özveriyi sağlamalarını rica ediyorum. 
Bu bayram için bu konuda ki istihdam yeterliliği tam gerçekleştirmediğinden biraz kesintiye uğrayabileceğini belirtmiş olurum” dedi.