61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Ramazan Bayramı dolayısıyla yapılması planlanan mezarlık temizlikleri bu yıl aksadı. Belirli mezarlıklar haricinde geri kalanının temizliği yapılamadığı kaydedilirken özellikle büyüyen otlar mezarlıklarda bakımsız bir görüntü ortaya koydu. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na bugün bu soru soruldu. Başkan Gümrükçüoğlu ise bu yıl mezar temizliğinin yapılamamasının nedeninin İş-Kur’dan alınan işçilerin işe başlamaması olarak gösterdi. 

Başkan Gümrükçüoğlu, “Bugün bile iş kurdan başlamayan bir sürü insan var. İsmi olup başlamayanlar. Bu yıl başlama gecikmesinden ötürü bu hizmeti organize edemedik. Bunu da açık açık bütün muhtarlarımıza ilettik. İş kurdan olan elamanların başlayamaması münasebetiyle ramazan bayramında bu yıl temizliği bu şekilde yapamayacağımızı vatandaşlarımızın, muhtarlarımızı ilgilenmesini arz ve istirham ettik. 

Önümüzde Ramazan bayramından sonra kurban bayramı da gelmekte. O zamanda 11 gün öncesinden başlayarak yetişebildiğimiz bütün mezarlıklara yetişmeye bu işleri organize etmeye çalışacağız. Bu bayram için gerçekleştiremememizin nedeni iş kurdan başlamış olanların tam başlamamaları ve organizasyonun gecikmiş olmasıdır” dedi.