61SAAT HABER SERVİSİ - Konuyla ilgili 61saat’in telefon ile ulaştığı Trazon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da da bir çok firmanın ya kapattığını ya da çalışan sayısını azalttığına dikkat çekti. 
Trabzon’da Sağlık Tedbirlerine bağlı olarak işletmelerin esnek çalışma saatlerine geçtiğini hatırlatan Hacısalihoğlu, “Sağlık tedbirlerine bağlı olarak iş yerlerinin büyük kısmı esnek açıma sistemine geçti. Bu doğrultuda sosyal yaklaşma mesafesi dikkate alınarak ister istemez firmalarımız ya kapattı ya da çalışan istihdamını azalattı. İş yerlerimizin kapanması ya da firmalarımızın daha düşük kapasitede üretim yapmaları yaşanan bu durumun etkileri görülmekte” dedi. 

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ.. 
Sıkıntıların çözülmesi noktasında kendilerinin oda olarak sürekli firmalarla iletişim halinde olduklarını ifade eden Hacısalihoğlu, “Yaşanan sıkıntıların çözümesi ve gerekli desteklerin sağlanması konusunda bizler firmalarımıza mesaj göndererek onların sorunları dinledik. Onlardan gelen sorun ve çözüm önerilirini toplamak suretiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine ilettik. Halen daha iletiye devam ediyoruz.  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile sürekli olarak bütün Türkiyeden gelen sorunları tasnif ederek ilgili bakanlıklarla ve Cumhurbaşkanımızla görüşmeleri yapmakta ve çözüm yolları aranmakta. Bugüne kadar gerek istihdam ve kredi desteklerinde sürekli ilaveler yapmak suretiylele çalışmalar sürmekte. Bunun devam edeceği belli. 
Şu anda üzerine ağırlıklı durduğumuz üyelerin sorunlarının çözülmesi. Piyasanın en azından belli oranda çalışmasının sağlanması. Tamamen kapatılmadan bu işlerin yürütülmesi doğrultusunda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu. 

TRABZON’DA EN BÜYÜK SORUN
Trabzon’da kendilerine iletilen sorunlarda ilk sırada çek tahsilatı ve işçi maaşları olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, “Herkesin problemi kendine göre büyük. Firmaların özelikle bu dönemde gerek çeklerin tahsilatı,  istihdamda çalışacak olan kişilerin gelir olmadan sürekli maaşlarının ödenmesi, gelir gider dengesizliğinin bozulması en büyük sorun olarak gözüküyor.  Gerekli bankalardan kredi düzenlemesi yapılmakta. Bu doğrultuda ilgili bakanlıklar çalışmalarını sürdürüyorlar. Her gün yeni bir destek çıkıyor.  Problem çıktıkta yeni destekle bu halledilmeye çalışılıyor. Bizde gayret ediyoruz. 

Sadece Trabzon değil bütün dünyanın yani kürüsel bir sorun. Bizde ülke olarak gerekli tedbirleri almaya gayret ediyoruz. Gerekli ilgili olmayan insanların işi olmayan insanların dışarı çıkmadan bu sorunu ortadan kalkması konusunda yardımcı olmalıyız” dedi.