Nitelikli eleman ve çalışacak işçi konusunda bazı iş yeri sahipleri eleman bulmakta zorlanıyor. Bunun bir örneği Trabzon’da yaşandı.

Trabzon’un Çaykara ilçesinde iş yerinde çalıştıracak eleman bulamayan işletme sahibi Coşkun Bayrakar, ‘İş yerimize patron alınacaktır’ ilanı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
Sosyal medyada yayılan bu ilanla ilgili 61saat.com işletme sahibine ulaştı.

MESAJ VERMEK İSTEDİM
Zirve Market Sahibi Çoşkun Bayraktar, ilanın geçmişiyle ilgili ‘’Eleman arıyoruz bulamıyoruz. Bulduğumuz elemanlar, bizden daha patron. Patronluk isteyen tekliflerle geliyorlar. Düşündüm taşındım, böyle bir mesaj vermek istedim. Bize patron lazım dedim. Çok güzel bişey oldu’’ dedi.

PATRON OLMAK İÇİN BAŞVURAN ÇOK
İlanı görüp gelenlerin olduğunu söyleyen Bayraktar, ‘’Ben patron olmak için işe başvuruyorum’ deyip gelenler oldu. Onun için işe başvuran çok. Gerçekten eleman bulmaktan müthiş bir şekide zorlanıyoruz. ‘İŞKUR’da çalışmıyoruz sizinle niye çalışalım’ diyorlar. ‘Biz gidip 2 saat paspas yapıyoruz paramızı alıyoruz. Gelipte markette mi çalışacağız’ diyorlar. Ciddi bir mesaj olsun istedik. Herkes eleman bulamıyor gerçekten bir patron gibiler. Kışın eleman oluyor, yazın kimseyi bulamıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Market sahibi Coşkun Bayraktar