Fındık fabrikaları vasıfsız bayan, Hekimoğlu Makine Sanayi ise vasıflı eleman bulamıyorlar.

Trabzon Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Trabzon Tarım'a ait fabrikada fındık seçme elemanı olarak çalıştırılmak üzere 20 ile 35 yaş arasında bayanlar  gazete ilanları, belediye hoparlörlerinden duyurular ve bireysel çabalarla aranmasına rağmen bugüne kadar 20 işçiyi temin edemedi. Tam sigorta, servis ve yemek dahil olmak üzere tüm sosyal haklarla istihdam edilecek olunmasına rağmen vasıfsız eleman bulunamıyor. İşverenler, işi olmayanların bir kısmının iş beğenmediğini, bazılarının tembellik yaptığını, ancak işçi bulunmaması noktasındaki en büyük sıkıntının İŞKUR'un vasıflı-vasıfsız bakmadan 6 ve 9 aylık sürelerle asgari ücret vererek yaptıkları istihdam olduğunu bildirdiler.

Trabzon Tarım benzeri diğer fındık fabrikalarında da aynı sıkıntı yaşanırken, Trabzon'un köklü sanayi kuruluşlarından Hekimoğlu Makine'de kaynakçı, tornacı, elektrikçi gibi 30 vasıflı eleman alabilmek için gazetelere ilanlar verip çeşitli şekillerde duyurular yapıyor. Ancak beklenen başvuruların gelmediği bildiriliyor.

İrili-ufaklı işletmelerde yaşanan eleman sıkıntısının en önemli nedenleri arasında gösterilen İŞKUR'un istihdam politikalarındaki yanlışlığın ortadan kaldırılması gerektiği de bildiriliyor