4. Trabzon İnsankaynakları ve İstihdam Fuarı ile ilgili basın toplantısı Zorlu Grand Hotel'de yapıldı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Şükrü Kara,  Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, İŞKUR müdürü Mustafa Sezgin ve basın mensupları katıldı.

İşkur Müdürü Mustafa Sezgin fuarla ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Trabzon Valiliği himayeleri altında, Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü organizatörlüğünde 01-02 Ekim 2015 tarihlerinde "Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre Merkezi”nde üniversiteler ve diğer kurum ve kuruluşların ortak/destekçi olduğu 4. TRABZON İNSAN KA YATAKLARI VE İSTİHDAM FUARI” düzenlenecektir.
Geçtiğimiz yıl 7-8 Kasım 2014 tarihlerinde üçüncüsü düzenlenen "Trabzon insan Kaynakları ve İstihdam Fuarı”na 10 bine yakın ziyaretçi , 100 e yakın firma katılmıştır. Etkinlik süresince 4 bine yakın iş/staj başvurusu alınmıştır. Bu yıl düzenlenecek olan "4. Trabzon insan Kaynakları ve İstihdam Fuarı "na en az 10 bin ziyaretçinin gelmesi beklenmektedir.
100'e yakın firmanın binlerce iş/staj talebiyle katılacağı bu büyük organizasyon ile ilimizdeki işgücü arzı ile işgücü talebinin bir araya getirilerek mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Temel amacımız, nitelikli iş arayanlarımıza/gençlerimize işgücü piyasası ile ilgili bilgileri aktarmak, çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi sağlamak ve rehberlik etmek, staj, gönüllü çalışma, part-time çalışma ve mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgilendirmektir.
Fuara katılacak firmaların sektöre göre açık iş/staj taleplerine göre gruplandırma yapıldığında;
Bilgi İşlem 45, Elektrik Dağıtım 18, Emlak/Gayrimenkul 10, Finans/Sigorta 10, Gıda/Perakende 98, İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri 55, İmalat 187, Sağlık ve Sosyal Hizmetler 55, İnşaat 63, Konaklama ve Yiyecek Hizmetleri 139, Madencilik ve Taş Ocakçılığı 60, Mesleki, Bilimsel ve Teknik Faaliyetler 136, Toptan ve Perakende Ticaret 183, Ulaştırma ve Depolama 147 olmak üzere toplam 1206 kişiye iş/staj imkanı sunulacaktır.
İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nda iş/staj başvurularının yanında alanında uzman ve Türkiye'de tanınan panelistler/konuşmacılar seminer verecektir. Davetli konuşmacıların, bilgi birikimlerini öğrencilere/işsiz vatandaşlara aktararak kariyer yolculuğunda bir farkındalık oluşturması hedeflenmektedir. Eğitimci/Yazar Ahmet Şerif İZGÖREN, Kariyer.netten Etkili Özgeçmiş Oluşturma ve Mülakat Teknikleri konusunda Semih GÜMÜŞ, Oyuncu Kişisel Gelişim Uzmanı Mehmet AUF iki günlük etkinlik süresince konferans/seminer verecektir.
İş arayan ve işvereni aynı platformda buluşturarak daha nitelikli işgücünün istihdama katılımını sağlayacak ve tamamen ücretsiz olan bu etkinliğin ilimiz için büyük önem taşıdığı muhakkaktır. Gerek iş arayanlarımızın, gerek öğrencilerimizin fuara katılım konusunda göstereceği ilgi ilimiz İstihdam ve işsizlik sorununa yardımcı olacaktır."