TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, oda olarak hem üretim hem de istihdamın artması için katkı yapma peşinde olduklarını söyledi.

TTB Başkanı Köleoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında imzalanan protokol çerçevesinde istihdama katkıda bulunmak amacıyla 23 Şubat'ta, yatırımcılara sağlanan avantajlar konusunda bilgilendirme yapmak üzere Kredi Garanti Fonu Temsilcisi Barış Uzun ile istihdama yönelik teşviklerle ilgili İŞKUR Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin'in katılımıyla toplantı düzenleneceğini belirtti.

Yılbaşında TOBB'nin organizasyonunda başlatılan "Bir Nefes Kredisi" uygulamasından müteşebbislerin yararlanmayı sürdürdüklerini belirten Köleoğlu, fındık sanayinin Trabzon'da istihdam yaratan sektörlerin başında geldiğini söyledi.

Üyelerin büyük kısmının fındık sektöründe yer aldığını aktaran Köleoğlu şunları kaydetti:

"Biz daha önce İŞKUR ile işbirliği yaparak 'Fındık Seçme Elemanı' kursları açıp, 100'ün üzerinde kadınımızı iş sahibi yaptık. Şimdi de istihdam seferberliğine katkıda bulunmak için çaba gösteriyoruz.

Bu çabanın başarıya ulaşması için iş imkanı sağlayacak yatırımların arttırılması öncelikli konudur. Bunun ardından, iş gücüne kalite kazandırarak istihdamın artması kendiliğinden gelecektir. Bizler, hem üretimin hem de istihdamın artması için katkı yapmanın peşindeyiz."