İsviçre’nin tanıtımı için geldikleri Trabzon’da Trabzon Sanayici ve İş Adamları derneğini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti belirten Büyükelçi   Paravicini; ‘’Trabzon İş dünyasının köklü derneğinde bizi ağırladığınız için mutluyuz. Derneğiniz çeşitli iş kollarında iş adamlarından oluşuyor. Buraya ekonomi alanında yetkili bir ekiple geldik. Bu buluşmayı artıracağımız bir ilişkinin ilk adımı olarak görüyorum.’’ şeklinde konuştu.

Başkan Aytaç Aydoğan; ‘’Derneğimiz ihracatçı firmalardan oluşan, fahri konsolos üyeleri olan, önemli bir dernek. Sayın Büyükelçinin Trabzon ziyaretinde bizleri ziyareti önemli. Kendilerinden çok değerli bilgiler edindik. Ekonomimizdeki sıkıntıları aşmanın bir yolu da dışa açılmaktan geçiyor. Bugün bir anlamda güzel bir adım attık. Kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz’’ dedi.

Çakılarıyla ünlü İsviçre’nin büyükelçisi Paravicini’nin Trabzon Siad’ı ziyareti sırasında kendisine TrabzonSİAD başkanı Aytaç Aydoğan ve yönetim kurulu tarafından Sürmene yapımı çakı hediye edildi. 

Büyükelçi Paravicini “Şimdiye kadar hep biz çakı hediye eden taraf oluyorduk. Bu bizim için sürpriz oldu. Bu gün değiş tokuş yapacağız.Bizim çakılarımız kampa uygun ve işlevsel yönü fazla. Sizinkiler ise büyük bir el emeği içeren, keskin ve görsel olarak çok özel çakılar. Bu hediye için çok teşekkür ediyorum.” dedi. Trabzon SİAD başkanı Aytaç Aydoğan “ Trabzon ‘un tanıtımına her fırsatta katkı yapmaya çalışıyoruz. İsviçre çakıları dünyaca meşhur. Bizim de Sürmene bıçak ve çakılarımızın özellikleri fazla. Bir bilenden de bu teyidi aldığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı.