Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ortahisar ilçesinin İnönü Mahallesi Trabzonspor Bulvarı'ndaki bir ağacın dalına konan karganın iplere dolandığı ihbarı üzerine itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. 

Ekiplerin çalışması sonucu kurtarılan karga doğaya bırakıldı.

Akçaabat ilçesinin Yaylacık Mahallesi'nde ise inşaat halindeki binanın balkonunda sıkışan doğanı gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Ekiplerin müdahalesiyle bulunduğu yerden alınan doğan, doğaya salındı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, itfaiye personeline çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Türkiye'nin en büyük Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi'ni Trabzon'a kazandırdıklarını anımsatan Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak hayvanlara sahip çıktıklarını vurguladı.

Gümrükçüoğlu, canlıları yaşatmak, korumak, sahip çıkmak için Türkiye'nin en modern merkezini yaptıklarını kaydederek, "Bu anlayış, Trabzon'un insan sevgisi ve uygarlık anlayışının göstergesidir. Doğada yaralı halde bulunan bir ceylan bile bu merkezimizde tedavi edilerek yeniden doğaya bırakılmaktadır." ifadesini kullandı.