61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da İyi Parti kurucu il başkanlığına Hasan Saka’nın atanmasının ardından ilçe başkanları da yavaz yavaş belli olmaya başlıyor. İyi Parti’de son olarak Ortahisar İlçe Başkanlığına, MHP’den Ortahisar Belediye Meclis Üyesi seçilen ve son olarak istifa ederek İyi Partiye geçiş yapan Derviş Köz atandı. Ancak Derviş Köz’ün bu noktada Ortahisar Belediye Meclis Üyeliğinden istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu.
61saat’in sorusunu yanıtlayan Köz, Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etmeyeceğini açıkladı.
Bu konuda kanuni bir zorunluluk olmadığının altını çizen Köz, “Devam edeceğim. Kanuni bir zorunluluk yok. Bu bir tercih meselesi. İsterse bırakabilir. Kanuni bir zorunluluk yok” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ İL BAŞKANI İSTİFA ETMİŞTİ
Daha önce CHP’den Ortahisar Belediye Meclis Üyesi olan Turgay Güngör’ün, CHP İl Başkanı seçildikten sonra görevini ‘Etik gereği  bırakmıştı"  Güngör'in istifası hatırlatıldığı ise Köz esprili bir şekilde, “Turgay abi fazla yoğundu galiba. Biz genciz koştururuz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ İLÇE BAŞKANIDA İSTİFA ETMİŞTİ
Trabzon’da hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde,  AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün’de ilçe başkanı seçilince Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevinden ayrılmıştı.