Çakıroğlu şöyle devam etti:

''Ülkemizde malesef gündem çok çabuk değişiyor ve esas konular ikincil duruma hızla düşebiliyorlar..
Siyasilerimizde basın gibi, kamuoyu gibi gündem belirlerken popülizme bakabiliyor veya oy kaygısını bütün değerlerden üstün tutabiliyorlar..
Bunun yansıması olarak milletimiz de siyasileri suni gündemlerle meşgul olmaya zorlayabiliyor..
Totalde herşey siyaset veya siyaset herşey gibi bir algı oluşuyor..
Bugün İyi parti Genel Başkanımız Sn Meral Akşener grup konuşmasında herşeyin siyaset olabileceğini düşünerek Trabzonsporu içine alan bir iktidar eleştirisi yapmıştır.
Gergin olan ortamı,
sağduyunun çok hakim olmadığı bir yarışı, kitleleri sokağa dökmekle devleti tehdit eden bir spor kulübünün başkanını göz önünde bulundurursak konu daha bir hassaslaşıyor..
Hiçkimse ne dün ne bugün ne de yarın Trabzonsporun başarılarını siyasetle ilintilendiremez..
Ancak bu ülkede yaşayan herkes bilir ki Trabzonspor ; siyaset sayesinde, siyasetin diğer kulüplerden yana tavır almasıyla çok kupa kaybetti. Spor Bakanı Mehmet Ali Şahin yarış kızıştığı anda 'fenerbahçe şampiyon olsun,avrupada daha iyi temsil eder" demişti.. Oysa Avrupada galibiyet sayısı mağlubiyet sayısından fazla olan tek takım Trabzonspor yok sayılmış ve hakları gasp edilmişti..
"Gerekirse 5 yıl Avrupaya gitmeyiz, Fenerbahçe ceza almayacak" diyen Cumhurbaşkanı, mahkemesi süren bir kulübü 3 Bakan ile ziyaret eden de bu ülkenin siyasetiydi..
Dememiz o ki.Trabzonspor siyasetle hep kaybetti..Belli çevrelerin bağırmalarına bakarsanız da siyaseten sahiplenilen bir kulübün haklarının yenemeyeceğine dair bir tecrübe ortaya koyduklarının aşikarlığını görürsünüz..
Biz sahada futbol oynuyoruz.. iyi takım kurduk ancak kimse bu ülkede yaşamıyormuş gibi afaki konuşmalara girmesin,ülkenin gerçekliğini görmezden gelmesin..
İstediğiniz kadar güçlü olun lobiniz yoksa..Sizin elinizden haklarınızı alırlar..
Bir noktaya daha vurgu yapmak istiyorum..
Sn Genel Başkanımızın art niyetten uzak ancak zamansız ve yanlış anlamalara sebep olabilecek, bir camiayı rencide edebilecek açıklamalarına partili arkadaşlarımızın koyduğu tepkinin mislini 2011 şampiyonluk kupasını elinde bulunduran Cumhurbaşkanı’na karşı partili taraftarlardan bekliyoruz..
Kurumsal olarak şike anıtı sözü veren meclis kararı alan Trabzon Büyükşehir Belediyesini de bu vesileyle gereğini yapmaya davet ediyorum..
Trabzonspor camiasını hedefe odaklanmaya, yanyana durmaya, kolkola girmeye ve Trabzonsporu daima siyasetin üstünde, üstün tutmaya davet ediyorum..
Bu sene.. hiçbirşey bizim başarımıza engel olamayacak ve hedeften bizi alıkoyamayacak''

Meral Akşener oy peşine düştü! Malzemesi biten Trabzonspor’a saldırıyor!