61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ekipleri uyuşturucu madde satıldığı tespit edilen bir eve baskın yaptı. Yapılan baskında satışa hazırlanmış ve kavanoz içerisinde bulunan toplam 851 gram kubar esrar maddesi ile 2 adet hassas terazi ve evin bahçe kısmında yaklaşık 10 cm boyunda ekili vaziyette 2 kök kenevir bitkisini ele geçirdi. Şahıslar yakalanarak gözaltına alınırken konuyla ilgili adli tahkikat başlatıldı. 

BİN 597 KİŞİ KONTROL EDİLDİ
Yine Jandarma ekipleri okul çevreleri ile servis araçlarının kontrolüne yönelik yapılan Huzun ve Güven Uygulamasında bin 597 şahıs ve 320 servis aracı olmak üzere 893 aracı kontrol etti. 

UYUŞTURCU MADDEDEN ARANIYORDU YAKALANDI CEZAEVİNE GİRDİ

201 personel ile 182 umuma açık yer, 42 park ve bahçe, 77 okul ve çevresi ile 7 metruk binanın kontrolünün yapıldığı uygulamada “Uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçundan aranan 1 kişi okul çevresinde yakalandı. Şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

9 OKUL SERVİSİ TRAFİKTEN MEN, 18’İNE CEZA

Kontroller esnasında 18 servis aracı olmak üzere toplam 35 araca 13 bin 580 TL idari para cezası uygulanırken 9’u servis aracı olmak üzere 12 araç ise trafikten men edildiği bildirildi. 


PASAPORTSUZ HAYVAN TAŞIMAYA CEZA
Ayrıca pasaportsuz hayvan taşıdığı tespit edilen bir kişiye ise Kaymakamlık tarafından 6 bin 377 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.